Kdo jsou a co chystají Time Slug Studio

Autor: Wolfsen | 15.10.2018 | 18

Před časem na těchto stránkách vyšel rozhovor s jedním z autorů nepokrytě ujeté hry Velryby ničí svět. Z rozhovoru jsem získal dojem, že se jedná o jednorázový projekt „pro radost“ autorů, který nemá větší ambice. Opak byl pravdou. Na ZatroConu (ano, tak dlouho mi trvalo sepsání tohoto článku) mě Petr „bedikk“ Vojtěch znovu oslovil a představil nejen mně, ale i dalším zájemcům z řad účastníků, další projekty, které on a Jindra Pavlásek pod nově vzniklou značkou Time Slug Studio připravují. Pojďme si je představit i my.

Nejprve si ale řekněme něco o samotném Time Slug Studiu – Petr Vojtěch a Jindra Pavlásek jej vytvořili právě po úspěchu „Velryb“ a jeho název není náhodný. Odkazuje na jejich dřívější podnikání ve vývoji mobilních her. Protože ale pociťují obrovskou přesycenost tohoto trhu, rozhodli se přeorientovat na hry stolní. Rádi by se ale věnovali třeba i obrázkovým knihám a dalším neherním projektům.

A nyní už k samotným hrám:

Velryby ničí svět

Hra, jejíž úspěch na Startovači to všechno začala, si podle Petra i Jindry zaslouží vydání v zahraničí. Tentokrát půjde o čistě karetní hru, která by měla mít více „party“ charakter než hra předchozí.

Proti velrybám, které ničí svět, v ní nastoupí superhrdinové, kteří se jej budou snažit zachránit. Role velryb a superhrdinů si hráči mezi sebe náhodně a skrytě rozdělí. Velryby samy už ovšem – podobně jako mloci z Čapkova románu – dospěly do stádia, kdy se ne úplně shodnou.

      

Whales Destroying the World, jak se budou „nové velryby“ jmenovat, si z původního titulu zachovávají téma, ale hratelnost se kompletně mění. Především jde o blafovací party hru, ve které nechybí strategie, tajné role a sbírání herních sad. Hráči se pravidelně střídají na tahu, jenž sestává z tažení dvou karet. Jednu zahodí a druhou nabídnou jinému hráči. Ten, aniž by věděl, o jakou kartu se jedná, může přijmout či odmítnout. Vtipem je, že nabízející hráč se snaží druhého přesvědčit, zda by si ji vzít měl či nikoliv. Při tom však může lhát. Získané karty si hráč před sebou třídí do sad podle barev a pokud dostane třetí kartu stejné barvy, přijde o všechny karty této barvy. Mezi běžnými kartami jsou navíc i karty superhrdinů, které při závěrečném bodování armády sabotují, nebo třeba želv přinášejících mír. Cílem velryb je vytvořit co nejsilnější armádu, tedy nasbírat sady s nejhodnějšími kartami, zatímco superhrdina vyhraje v případě, kdy jeden z hráčů získá třetího superhrdinu. Snaží se tedy nenápadně ostatním podsouvat karty superhrdinů. Za hrou se však skrývá více, než se z takto rychlého popisu může zdát.

Hra bude pro 3-6 hráčů na 20 minut a pod anglickým názvem Whales Destroying the World se objeví na Kickstarteru 8. listopadu tohoto roku.

Dorty jsou vrženy

Kdo podle názvu tipuje na další velmi nevážnou hru, nemýlí se. Hráči budou v této hře tvořit dort vrháním kruhových karet na stůl, kdy se snaží svým hodem navázat na co nejhodnotnější polevu. Při tom musí myslet i na svůj tajný úkol. A to je vlastně vše – takhle jednoduchý je základní princip.

      

Hra bude obsahovat řadu variant a rozhodně není pro hráče, kteří mají obě ruce levé. Sám Petr se například přiznal, že jemu teda moc nejde. Což se během hraní hned potvrdilo.

Hry bychom se měli dočkat příští rok, autoři by rádi hru vydali s některým z českých vydavatelů.

Sortáriové

Nejkomplexnější hrou, kterou Time Slug Studio na ZatroConu představili byla kooperativka Sortáriové. Hráči se v ní stanou kouzelníky – členy řádu Sortáriů – ve fantasy alternativě renesanční Francie a po náhlé smrtí představeného řádu bojují s tajemným chaosem pronikajícím do jejich světa. Hru budou doprovázet stylové ilustrace a autoři při její tvorbě otevřeli i středověké bestiáře. Hlavní předností hry je její herní deska, která se neustále proměňuje a pokaždé nabízí jinou výzvu.

      

Přesto by se mělo jednat o hru spíše rodinnějšího typu, kterou byste měli stihnout do hodinky. Tento titul prochází neustále řadou úprav, jak se autoři snaží skloubit unikátní atmosféru s hratelností. V tuto chvíli testují více variant, některé z nich počítají se soupeřivým hraním místo kooperace. Jisté však je, že půjde o titul plný dobrodružství, soubojů s příšerami a získávání předmětů i magických schopností.

Space Invaders

Ne náhodou má tato hra shodný pracovní název s arkádovou legendou, která se dočkala bezpočtu počítačových a mobilních remaků. Je jí totiž zcela přiznaně inspirovaná.

Hráči v ní kooperativně ovládají vesmírné plavidlo, které sestřeluje blížící se mimozemskou hrozbu. Jeden z hráčů vždy plní úlohu kapitána, jehož úkolem je vhodně seřadit akce vybrané ostatními spoluhráči. Jejich komunikace při výběru akčních karet ale bude výrazně omezená.

      

Nepřátelé se řídí jasně daným algoritmem, takže všichni členové týmu by měli vědět co a kdy udělají. Ve hře bude samozřejmě několik druhů nepřátel včetně záludných bossů. Hráči si

Hra by se měla podívat na Kickstarter pravděpodobně příští rok.


 

Na závěr dodám, že aktuálnější přehled chystaných novinek můžete zkouknout nebo si poslechnout v JOUOB.castu č. 126.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny - rozšíření Duchové Harrenova
Akt. cena: 15 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas