Karetka, která může růst s vašimi dětmi

Autor: Thinuviel | 9.1.2022 | 1

Chcete dětem pořídit hru, která vám vydrží vážně dlouho a „poroste“ s nimi? Pak si dovolím doporučit Hero Town. Jedná se o kooperativní karetní hru od vydavatelství Djeco, která je sice určená pro děti od 6 let, ale je natolik variabilní, že ji můžete zkusit hrát klidně už s dvouletým dítětem. 

Ve hře jde o to, že máte partu hrdinů (červené karty) a partu záporáků (modré karty), kteří útočí na vaši budovu a snaží se vám ji zničit. Vy se záporákům snažíte v jejich útoku zabránit povoláváním hrdinů, což uděláte tak, že najdete správné vybavení, které potřebují k boji, a tím je do boje vyšlete. Vybavení hledáte podobně, jako když hrajete pexeso. 

Tak… a teď proč můžete podle mě hru hrát s dětmi už od 2 let:

  • Hru můžete hrát tak, že máte všechny karty vybavení otočené a dítě necháte jen přiřazovat správné vybavení konkrétnímu hrdinovi = dítě se učí chápat souvislosti.
  • Cca ve 3 letech můžete začít hrát jako pexeso a nechávat dítě především hledat správné předměty = trénink paměti.
  • Cca ve 4 letech už necháte dítě samo přemýšlet nad strategií (kterého hrdinu se nejvíc vyplatí povolat) a pravděpodobně už zvládnete i plná pravidla.
  • Od 5 let dítě zvládne hru vysvětlit a hrát s dospělákem
  • Od 6 let zvládne hru vysvětlit mladšímu sourozenci a hrát s ním úplně sám.

Fáze „2–4 roky“ vyzkoušena u nás doma, zbytek tipuji :)

Navíc můžete hru pojmout i jako příběh, u kterého si vyprávíte, jak probíhaly boje jednotlivých hrdinů a záporáků, např.: „Z nebe se snesl temný stín a vzduchem se rozezněl bzukot hrozivého hmyzího muže. Statečná vosí válečnice ale pozvedla svůj meč a po hmyzákovi zbyla na zemi jen mastná zelená čmouha.“

Takže hrrrr na ně! :)

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Áno, súhlasím, že je to pre mladšie deti než 6 rokov. Asi je dobrý nápad hrať to s mladším súrodencom, ale z vlastnej skúsenosti viem, že pre dieťa 6 rokov je to po prvej hre už trochu triviálne a nudné. Máte si zapamätať 6 kariet. Možno keby tých predmetov bolo viac a neopakovali sa tak často. V podstate sme nikdy neprehrali. A i ten kooperatívny aspekt je v hre málo prítomný. Ale čisto medzi deťmi hra môže fungovať.

10.1.2022 20:14:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Verona CZ
Verona CZ
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas