JOUOB.CAST@16 Rozhovor: Tadeáš SPOUSTA – Legends of Euthia

Autor: alladjex | 9.3.2017 | 3

JOUOB.cast se vrhá do neprobádaných vod interview. První zkušenost s tímto formátem mi umožnil si odbýt Tadeáš Spousta. Také on se poprvé ponoří do hlubin, v jeho případě však tvorby a vydávání deskových her.

Legends of Euthia je fantasy hra silně inspirovaná počítačovými hrami. Pokud někomu v hlavě rezonují názvy jako Baldur's Gate či Icewind Dale, tak by rozhodně jeho pozornosti neměl draky trýzněný svět Euthie uniknout. Ale ani deskovkáři vyhýbající se počítači jako čert kříži si nemusí zacpávat nosy a provádět očistné rituály. Hra má blíže spíše ke strategiím evropského střihu a pravděpodobně leckomu nabídne alternativu k bezbřehému úspěchovému ameritrashovému šílenství.

Podstatné je, že Legends of Euthia je kompletně dokončená. Zbývá pouze několik designových a tiskových dodělávek a vrhne se na HitHit.cz. Kampaň, která by měla být úhelným kamenem vydání, odstartuje 2. května a potrvá 45 dní.

Setkání a rozhovor proběhly v Praze pod patronací laskavého Ládínka ze Světa deskových her, kterému tímto děkujeme za zapůjčení přívětivé atmosféry jeho obchůdku a herny.

Dovolím si osobní poznámku pod čarou. Hra mi svojí premisou i způsobem práce se smrtí hrdiny připomíná legendární počítačovou hru Planescape Torment. Tadeáš, ale moji domněnku odmítl, protože Torment nehrál víc než hodinu. Každopádně ten kdo hru zná, tom určitě při každé smrti zavibruje hlavou ironický Mortův hlas …

  Legends of Euthia - Facebook

JOUOB - kanál na Youtube

JOUOB - Facebook

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cluedo (CZ)
Cluedo (CZ)
Akt. cena: 270 Kč
Končí za: 23 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas