Ježkovy oči, co to hraješ ?

Autor: Thielson | 8.2.2017 | 0

Karetní, matematicky porovnávací skládačka od 10 let, čemuž jsem moc nevěřil, dokud jsem si nezahrál. Tři číselné řady (od 0, 30, 60) vám řeknou, kam můžete přiložit svoji kartu. V jedné řadě nemůže být víc než 4 karty a ta čtvrtá položená vám vždycky přihraje nějaké karty do vašeho banku. To většinou nechcete, protože za jednu kartu dané barvy dostanete bod, za 2 karty stejné barvy 5 bodů a ve chvíli, kdy získáte 3 karty stejné barvy, je otočíte barvičkou dolu a za každou takhle otočenou kartu na konci hry ztrácíte bod. Hrajete 3 kola a v každém máte 8 karet, 6 z nich zahrajete, 2 vám zbudou do dalšího kola, na jehož začátku si dolíznete 6 nových.

Plánování dopředu tady nemá smysl, protože přísahám, že hráč před vámi vám vždycky zhatí všechnyiluze o tom, jak to na vás hezky vyšlo. To ale hru nijak rapidně neprodlužuje, protože máte vždy maximálně 8 karet a polovinu z nich vyřadíte hned při prvním pohledu do své ruky. Takže se hra občas zvrhne v to, že se snažíte zahrát kartu, která vám nejméně uškodí.

Občas se kartu neúmyslně pokusíte zahrát do špatné číselné řady a přesně v tuto chvíli vás vaši spoluhráči obdarují hláškou: „Ježkovi oči, jak to hraješ?“ Ale to je asi tak jediné, co má herní technika společného s názvem hry :-)

Hra na začátku vypadá hodně jednoduše - až časem zjistíte, jak hodně jste si to pokonili, když jste minule zahráli kartu, kterou zrovna nyní potřebujete. A čím máte méně karet, tím se začínáte víc potit. Velikost krabičky naznačuje, že se bude jednat o nějaký jednoduchý filler, ale opak je pravdou, takže byste ji určitě neměli přehlédnout.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Citadela Deluxe - CZ verze
Citadela Deluxe - CZ verze
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas