Jak je to s těma rozšířeníma? Pohled vydavatele

Autor: aneken | 30.5.2018 | 33

Prakticky každá úspěšná hra má dnes rozšíření. A řada z nich jsou fakt pěkné expanze, které do hry přidají spoustu nového a udělají ji o dost lepší. No a proto se nás při lokalizaci her často hráči ptají, zda rozšíření budou. Na českém piditrhu je přitom takové rozšíření dost ošemetná věc, protože už tisky základů nedosahují velkých rozměrů a poměr prodaných rozšíření k základům je relativně malý. No a více vám už prozradíme ve videu ;)

Více videí o deskovkách na Eyronově a Anekenově deskokanálu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Kompletisti... :-D
....konečně vím, jak se ta moje diagnóza jmenuje :-)

1.6.2018 14:22:11

Neo
Bacha na to, to je dost vážná nemoc!;)

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

1.6.2018 16:04:54

To Aneken
To mi povidej, žena už mne chtěla poslat na léčení...ze závislosti..

1.6.2018 20:01:40

kompletismus
Není to tak nějak celkem běžná vlastnost? Třeba filatelisti jsou na tom myslím podobně.

19.8.2018 12:02:30

Můj názor
Já jsem názoru, že rozšíření si lidé kupují především ke hrám, které jsou určené pro 2 - 4 hráčů a základ je řekněme komplexnější. Osobně mimo jiné máme jak Vúdú, tak i Velbloudí dostihy. Ovšem sehnat partu šílenců, kteří zkusí Vúdú je samo o sobě velký úspěch a tudíž když se hra hraje 1x do roka, tak základ naprosto stačí a nemáme žádné nutkání kupovat rozšíření. Obdobně to zase máme s hrami primárně určené pro rodiny s dětmi, tedy ty Velbloudy. Děti (máme 5 a 7 let) to hrají rády, ale základ prostě stačí, rozšíření by hru pravděpodobně o něco zkomplexnilo a časově natáhlo a to děti prostě nevyžadují. Stačí jim jednoduché hry typu Mrňouskové, Safari bar, Port royal nebo základ Velbloudů. Takže rozšíření nepořídíme ani když je za hubičku, neboť by jen leželo ve skříni.
Zato rozšíření k Agricole, Bangu, Dědictví, K2, Scythe, Alchymisté, Pandemic, Dominion a mnohé další máme (škoda toho Revolveru...:-)) Nic z toho však není ani párty hra, ani dětská hra.

19.8.2018 12:19:03

Time stories
Mohu se plest, ale mam za to, ze v pripade Time stories nejde ani tak o nechut hracu koupit si rozsireni, jako spis o taktiku - s ohledem na "jednorazovost" scenaru je hodne lidi po zahrani prodava se slevou.

22.8.2018 09:32:43

Můj pohled
Já osobně kupuju rozšíření pravidelně.... k Eldritch Horror mám komplet všechny, temné znamení také včetně těch 2 v ENG, ted skupuju celý set Arkham Horro Card Game a Legendary Marvel plus všechna k nim.... 2 už v čr nesehnatelné, naštěstí ebay jede.... osobně mi to přijde super protože hry mám hodně rád a opravdu to střídáme....

asi největší zklamání, které mi letos bylo připraveno je to, že se dále nepočítá s hrou o trůny.... mám všech 5 deluxe edicí a těch 5x6 balíčků k nim... u nás se hraje pravidelně.... to mě zklamalo dost...

21.11.2018 22:51:56

Vybíráme z Bazaru

Vijayanagara: The Deccan Empires of Medieval India
Vijayanagara: The Deccan Empires of Medieval India
Akt. cena: 1725 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas