Grafická stránka Shuffle Heroes

Autor: PatrikBolas | 3.6.2015 | 5

A máme tady další článek o připravované karetní hře Shuffle Heroes. Tentokrát jsme vyzpovídali její grafiky a ilustrátory, abychom získali nějaké hlubší povědomí o vzniku stolní hry. Ke grafické stránce Shuffle Heroes nám nejdříve něco pověděl autor Jan Vaněček.

Ahoj Honzo, mohl bys nám říci něco víc o grafickém zpracování Shuffle Heroes? 

Ahoj, Shuffle Heroes je zasazeno do temného fantasy světa plného steam-punku a pokřivených bytostí. Grafická podoba je kvalitního moderního stylu s originálními digitálně opracovávanými ilustracemi a vzhledem si obstojí vedle velikánů jako jsou Magic: The Gathering nebo karetky od FFG.

Kde jsi ilustrátory pro hru sháněl? Jak s nimi domluva probíhá? 

Ilustrátory jsem hledal všude možně po světě, ale nakonec jsem vsadil na talenty z Čech. Jednak probírám rád věci osobně, ale hlavně jsem našel výborné a kreativní kreslíře nadšené pro věc. Ilustrátoři ztvárňují vždy jednoho z hrdinů a všechny jeho karty. Jedině tak zůstane jeho zpracování konzistentní. Snažím se jim předat své nápady a vizi, ale zároveň jim dávám co nejvíce volnosti, aby mohli vyniknout. 


 

Děkuji Honzovi za úvod. Nyní krátce vyzpovídáme Hanu Novotnou, která má na svědomí grafické zpracování celé hry. Dříve například zpracovávala hru McJohny’s.

Mohla bys nám říci, co pro hru děláš a co děláš mimo ni?

Pro hru Shuffle Heroes navrhuji grafiku a vizuální styl, také se částečně podílím na kresbě ilustrací. Další moje role jsou ve zkratce vášnivý workoholik, nekonečný student grafického designu a milovník umění.

Jak ses ke tvorbě her dostala? 

Ke tvorbě deskových her jsem se dostala v rámci své první pracovní pozice, jako junior designér ve společnosti PRESCOGROUP, a.s. a JIRASGAMES. Ovšem s tímto odvětvím jsem měla co do činění již dříve, jako účastník Gameconů a fanoušek sci-fi a fantasy.

Baví tě to? 

Baví, a to moc. Je to opravdové štěstí mít práci jako koníček.

Jak se ti na Shuffle Heroes pracuje? 

Shuffle Heroes pro mě jsou velká výzva a věřím, že výsledek bude stát za to. Máme totiž bezvadný tým a naši ilustrátoři se často potulují v temných a tajuplných zakoutích fantasy světa, kde skicují ty nejpodivnější bytosti. Máte se na co těšit! 

Koláž projektů, jichž se dotkla Hančina ruka:


 

Něco o své práci nám poví také ilustrátor Roland Rawen Havran, který má na svědomí mořskou příšeru, která jako by z oka vypadla strýčkovi Cthulhu.

Mohl bys nám říci, co pro hru děláš a co děláš mimo ni?

Momentálně dělám ilustrace k jedné z herních postav. Jde celkem o 6 obrázků tvořených kombinací klasické a digitální techniky. Mimo tuto hru dělám ještě na několika dalších projektech, včetně dalších deskovek. Snažím se mít celkem širokou paletu dovedností, takže mimo ilustrace dělám i běžnou grafiku, jako jsou letáky a loga, komiksy a dokonce navrhuji modely a vystřihovánky.

Jak ses ke tvorbě her dostal? Baví tě to? 

Dostal jsem se k tomu tak, jako ke všemu - shodou náhod. Kamarád kamaráda mé přítelkyně sháněl ilustrátora pro svojí deskovku. Řekl jsem si, proč to nezkusit. Zvlášť když jsem se dozvěděl, že hra má odkazovat i na dílo H.P. Lovecrafta, které zbožňuji. Postava kterou kreslím na něj navíc odkazuje opravdu hodně, takže mě to i dost baví. Ostatně, vždycky jsem chtěl ilustrovat deskovou hru.

Jak se ti na Shuffle Heroes pracuje? 

Zatím skvěle. Ilustrátoři mají značnou volnost, co se představivosti týče a z toho, co jsem zatím viděl, si troufám tvrdit, že hra bude mít minimálně perfektní vizuální stránku. Nezbývá než si přát, aby měla i velký úspěch u hráčů. 

Zde je pár dalších ilustracích z Rolandovy tvorby:

 

Jeho další portfolio si můžete prohlédnout na této facebookové stránce.


 

Jako posledního tu máme dalšího ilustrátora - Michala Kocourka, který stvořil například šíleného vědce na úvodním oznámením vydání hry.

Mohl bys nám říci, co pro hru děláš a co děláš mimo ni?

Pro hru dělám, co můžu, mimo ni, co chci. 

Jak ses ke tvorbě her dostal? Baví tě to? 

Hry se spíš tak nějak dostaly ke mně, ale s tím rizikem člověk prostě musí počítat. Kdyby mě to nebavilo, tak to nedělám. Větší zábavu bych si v profesním životě užil snad jen jako malíř bizarně perverzních velkoformátových olejomaleb, nebo vůdce vlastní sekty náboženských fanatiků kdesi v Americe. Ostatně k obojímu jednou dojde…

Jak se ti na Shuffle Heroes pracuje? 

Když mě někdo nechá mastit si na tabletu partu temných cápků a ještě to pak chce opravdu nějak použít, tak jsem samozřejmě spokojenej. Velké plus přičítám i momentálnímu kolektivu, jež se nepřišel jen tak plácat po zádech, jak je to super a kytičkový, že si šolicháme nějakou gamesku, ale dokáže být i objektivní a kritický, avšak zároveň otevřený novým nápadů a řešením. Takže celkově zatím paráda. 

Další Michalovy ilustrace můžete vidět na jeho tumblrové nebo facebookové stránce.


 

Na závěr můžete zhlédnout jak taková ilustrace pro Shuffle Heroes vzniká:

Děkujeme kapele Keysmoon za poskytnutí výborné hudby.

Kanál si můžete na Youtube dát do odběru, aby vám v budoucnu neutekla žádná další videa.


 

A závěrem už vás jen nalákám na poslední článek, který zveřejníme opět za dva týdny. V něm se detailně podíváme na jednu partii Shuffle Heroes a představíme si tak její mechanismy.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Graficka stranka
"a vzhledem si obstojí vedle velikánů jako jsou Magic: The Gathering nebo karetky od FFG"

Silne tvrdenie. Ale kazdopadne to nevyzera zle!

3.6.2015 13:49:56

Sorcerer
Musíš mít vysoké ambice, když jdeš takhle do světa :D. Ale trochu s tebou souhlasím, nicméně ilustrace mě přesvědčují o velmi dobré vizuální kvalitně :).

3.6.2015 14:50:47

Vybíráme z Bazaru

Projekt A.R.T.: Zachraňte umění (obalené karty)
Projekt A.R.T.: Zachraňte umění (obalené karty)
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas