FOX IN THE BOX: Velké odhalení

Autor: 1a2a3a4 | 12.7.2019 | 54

Vydavatelství Fox in the Box dnes v živém vidcastu Deskofobie, jak bylo dopředu avizováno, odhalilo hru, kterou budou vydávat v češtině. Davidu Hanáčkovi se podařilo uzavřít kontrakt s vydavatelstvím GMT Games, které se proslavilo zejména válečnými a COIN hrami. Mají také podobný systém vydávání her jako Fox in the Box a to že až se naplní jistý počet předobjednávek, jde hra do výroby. GMT měli tento limit nastavený na 500 ks dnes někde mezi 8 až 9 sty (ale název zustal p500) . No a ona hra, která tedy bude česky, je šestá ze série COIN her, vyšla v roce 2016 a nese název Falling Sky: The Gallic Revolt Against Caesar.

Tato hra vás vezme do období kolem roku 54 př.n.l. na území Galie (dnešní Francie) obléhané, ale stále nepodrobené Caesarem a jeho legiemi. Autory této hry pro 1 až 4 hráče jsou otec a syn Volko a Andrew Ruhnkeovi. Hra je řízená kartami, ale najdeme v ní i něco kolem dvou set dřevěných komponent, nějaké kartonové žetony či herní desku… Finální cena hry bude někde kolem 1950 Kč, v předobjednávce na webu vydavatele pak 1750 Kč. Vyjít by měla v 1. čtvrtletí 2020.

No a co je to ta COIN (Counter Insurgency) hra? Dala by se popsat jako multifrakční válečná hra se snadným area control, který je řízen akcemi a cíli, které jsou často rozdílné pro každou frakci. To je většinou propojeno s historickými událostmi na akčních kartách. Výsledkem je asymetrický průběh s historickým příběhem.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zbodni Salát
Zbodni Salát
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas