FOX IN THE BOX: Oznámení z Pandemiconu 2022

Autor: 1a2a3a4 | 11.4.2022 | 5

Vydavatelství Fox in the Box odhalilo následující dvě hry, které vydají původně z portfolia vydavatelství GMT. Jedná se o výsledek cca rok trvající ankety, které se zúčastnilo na sedm stovek hlasujících. No a největší žájem tedy byl o vydání:

Ekonomické, válečné hry Imperial Struggle, jedná se v postatě o nástupce hry Studená válka 1945–1989, který bude také (stejně jako zmíněná Studená válka) určený přesně pro dva hráče a vezme nás do konfliku odehrávajícího se mezi Francií a Británií napříč celým 18. stoletím.

 

 

 

 

 

 

 

No a druhá hra od GMT která v hlasování skončila v závěsu za Imperial Struggle a dočká se od Lišky také českého vydání je Dominant Species: Marine. Jedná se o hru, která nás svým zasazením vezme na konec velké doby ledové, který se datuje do cca 60 000 000 let př.n.l. V tomto období se budeme rvát mezi živočišnými druhy o prostor v nově formujícím se světe na naší Zemi, a to vše se bude odehrávat pod hladinou moře. Hra je určena až pro čtyři hráče, kdy každý z hráčů bede ovládat jednu ze tříd tvorů: hlavonožce, ryby, korýše a plazy. Ta třída, co se stane dominantní se pak dostane i na pobřeží. Mezi herními mechanikami, které tu na nás čekají je například worker placement či postupně rozšiřující se modulární herní plán tvořený hexy. Hra Dominant Species: Marine vychází ze starší hry stejného autora Chada Jensena s názvem Dominant Species.

 

 

 

 

 

Následovalo oznámení hry, která výjde ještě letos a která se jmenuje Brian Boru: High King of Ireland. Area control kombinovaný se štychovou hrou, ve které se budete snažit sjednotit Irsko díky moci, vlivu v církvi i za pomocí politických sňatků. Autorem této hry je Peer Sylvester který stojí i za jinou již dříve oznámenou hrou od Foxe, na jejíž vydání stále čekáme, a to Král je mrtev.

 

 

 

 

 

 

A na konec ještě hra, která vyjde až v příštím roce Detective: City of Angels. Jedná se o detektivní hru nevyužívající žádnou mobilní ani webovou aplikaci. V této základní krabici najdeme 9 případů (odstupňovaných do tří obtížností 3 lehké, 3 střední, 3 obtížné) odehrávající se v Los Angeles v průběhu čtyřicátých letech 20. století. Jeden až pět hráčů v rolích detektivů na odělení vražt se budete snažit vyřešit zločiny. Kromě sóla tu najdeme i kooperativní či kompetetivní režim hraní.

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

A jak to prosím vypadá s Lawyer Up ?

* * * * *
Board games klub, Trenčín

12.4.2022 09:08:06

Virgin Queen zase nic… V příští anketě by mohl Petr Čáslava zase natočit videa o hrách, které chce vidět v češtině a zmanipulovat hlasování v prospěch VQ.

12.4.2022 10:42:34

@vulcano Zatím se teprve překládá.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

12.4.2022 13:33:57

@Kew Díky.

Jinak se mi ještě líbí #Detective: City of Angels , tedy hlavně ty ilustrace. Pokud se nepletu, měl by to být Vincent Dutrait. Kvůli tak nádherným ilustracím bych snad koupil ledajakou pitomost (nemluvím o této hře), hlavně že bude takto hezky vypadat :)

* * * * *
Board games klub, Trenčín

12.4.2022 14:12:08

Vybíráme z Bazaru

¨Prodám Vikings on Board
¨Prodám Vikings on Board
Akt. cena: 170 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas