Doporučuju

Autor: Cthulhudog | 4.1.2017 | 6

Ahoj, 

hra je výborná. Graficky, atmosférou, vymezením v pravidlech. Pokud jde o cenu, tak mastnější, ale u her celkově to tak už prostě je. Rád bych shrnul zkušenosti v doporučení pro každého, kdo se chystá vydat poprvé do ulic Arkhamu. 

1) Hra má zpočáku ne lehce pochopitelná pravidla. (Lehká hra by nebyla zábavná.) Připrav se, že je neodložíš během prvních her. Je fajn mít ve skupině ještě jedny nakopírovaný. 

2) Aby nedocházelo k moc velkým zásekům, občas jsme pravidla jemně upravovali, než jsme vlastně pochopili, jak to autoři mysleli. Hlavně jde o zábavu, ne? :)

3) Hra vyžaduje hodně prostoru. A to víc, než „7 Divů Světa“ a „Osadníci z Katanu“ dohromady. To znamená víc stolů nebo hrát na zemi. Viděl jsem to hrát s rozšířením a to už je skutečná masa prostoru. (Na druhou stranu to přináší možnost stát se rybím člověkem a to za to opravdu stojí. :) ) 

4) Připravte se, že hra potrvá dlouho. Hodně dlouho. (Naše první hra cca 4,5 hodiny.) Tohle nejsou „Sázky a dostihy“ na hodinu a půl. :) 

5) Ve starších boxech jsou asi nějaké věci v angličtině, jak sem pochopil z místních recenzí. Já kupoval hru letos v lednu a vše bylo v češtině. Žádné strachy s jazykem. Jen jsem musel vymyslet nějaký box na žetony a karty, kterých je požehnaně. Vyřešeno v obchodě s boxy na šroubky a nářadí. 

6) Zapomeňte na pocit nesmrtelnosti a hrdinskosti. Až se odevšad povalí potvory a váš čas se bude nebezpečně krátit, poznáte pravý význam slova „strach“.

7) Nezapomeňte, že některé potvory umějí létat. 

8)  Máte-li kolem sebe někoho, kdo hru zná, po zahrání se s ním podělte o pocity. Budete překvapeni, jak on vyřešil své obtíže ohledně pravidel a jsem přesvědčený, že si spolu libě zanotujete nad tím, jak to bylo vlastně celý hrozně fajn. 

Přeju dobrý pocit ze hry. A nesmutněte, pokud nezvítězíte. Někdy je zážitek i zajímavě umřít...

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Věcně, stručně a příjemně zrecenzováno. Ideální způsob zrecenzování pro nováčky a ty, co se ještě nerozhodli hru pořídit, ale zvažovali. Moc děkuji, toto mě přesvědčilo k pořízení.

8.11.2021 12:41:56

Vybíráme z Bazaru

Concordia: Balearica Italia
Concordia: Balearica Italia
Akt. cena: 10 €
Končí za: 2 dny

Offcanvas