Dojmy z Lesního Požáru

Autor: Kmotr | 14.12.2016 | 0

Hra mi přijde velmií vydařená, hráči jsou pod neustálým tlakem a musí každý tah dobře promyslet, protože oheň neustále hrozí vypuknutím.

Ve hře jsou dva náhodné prvky, jeden je variabilní herní pole, které se náhodně generuje, druhým je náhodné šíření požáru. Plán je z velké míry složen ze základních políček lesa (kam se může oheň šířit, ale mohou tam vstupovat i hasiči), takže tento prvek je poměrně vyvážen a tvoří zajímavý prvek vzhledem k různorodosti herního plánu při každém sehrání. Druhým prvkem je náhodné šíření ohně větrem a vzplanutími, kde existuje riziko vichřice, která může dramaticky zhoršit situaci. Při asi 15 sehráních se nám ale nestalo, že bychom prohráli jen na základě jednoho nebo dvou náhodných šíření, situace se spíše postupně stává nezvladatelnou.

Hra je poměrně jednoduchá, co se pravidel týče, jsou vysvětlena stručně a není třeba řešit mnoho sporných situací, jak tomu někdy bývá. Hráči během kola používají jen tři základní akce, pokud nepoužijí navíc nějaký speciální trik. Triky má jednak každý hasič vlastní, jednak jsou pak společné ve formě „zázraků“. Každý trik se smí za hru použít pouze jednou, takže nenexistuje neomezeně kombinací, ale dodávají tahům velkou pestrost. Sada triků je poměrně vyvážená, žádný není vyložený gamechanger ale každý se někdy hodí. Zázraky pak jsou dramatické vstupy do hry (například přesun všech figurek nebo utišení vichřice), ale jejich jednorázovost z nich činí přiměřenou pomoc. V průběhu hry lze pak sestavit supermocné hasičcké stroje, což může vtipně nahradit nedostatek zbývajících triků ke konci hry, ale ne vždy k tomu během hry dojde.

Mírně nevyvážené jsou pak speciální schopnosti hasičů, kde někteří jsou znatelně silnější než jiní, ale vzhledem ke kooperativnosti hry to vlastně nevadí.

Celkově je hra fajn na oddechnutí, jedno sehrání lze stihnout v klidu do hodinky a s manželkou jsme už sehráli (a vyhráli) každý z šesti scénářů a stále nás baví :)

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Catan: Hvězdoplavci
Catan: Hvězdoplavci
Akt. cena: 52 €
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas