DINO: Chystané hry

Autor: Wolfsen | 10.7.2019 | 2

O většině her, které v nejbližší době chystá Dino, jste se mohli dozvědět v posledním Boardgame Clubu. Pojďme si je ale sesumírovat a také něco málo přihodit.

Diamantový les

Diamantovému lesu se věnuji jako prvnímu nejen proto, že je první v abecedě, ale také proto, že se jedná o původní českou hru. Jejím autorem je Olda Rejl. Hráči se v ní stanou trpaslíky, kteří ve ztemnělém lese hledají drahokamy. Informací je zatím poskrovnu, ale vypadá to, že bude jednat o paměťovou hru, kdy se hráči budou pohybovat po síti karet, které jsou rubem vzhůru a na jejich líci jsou drahokamy, bonusy nebo naopak pasti.

Sequence

Slova Barbory Částové, která použila ve výše zmíněném Boardgame Clubu, jsou velmi výstižná a proto si je dovolím zopakovat - jedná o kombinaci piškvorek a žolíků. Ve svém tahu hráč vyloží z ruky kartu (klasickou žolíkovku) a na odpovídající pole na plánu 10×10 položí žeton. Cílem hry je vytvořit řadu - sekvenci - pěti svých žetonů na plánu.

Team Words

Team Words jsou slovní party hrou, ve které mají hráči rozdělení do týmů za úkol vyjmenovat během 60 sekund až dvě slova v každé z pěti kategorií (např. zelenina, dvouslabičné slovo, věc s knoflíky). Slova navíc musí začínat na písmeno, které padlo na kostce.

Všech těchto her bychom se měli dočkat v září.

Pro úplnost, ještě dodám, že od října by Dino mělo distribuovat také novou edici Stratega alias Maršála a špióna. Nejedná se ale o novinku na českém trhu, proto jí pravděpodobně nebudu dále věnovat pozornost.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Akt. cena: 1175 Kč
Končí za: 8 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas