DINO: Adventure Games a další novinky skladem

Autor: Wolfsen | 27.5.2020 | 2

Dino již 15. 5. naskladnilo dvě varianty Adventure Games – Monochrome, a.s. a Žalář. Jedná se o nový typ kooperativních karetních únikových her na českém trhu. Každá hra obsahuje 3 kapitoly příběhu, zabere celkem asi 4,5 hodiny hraní, je možné ji snadno uložit a ve hře pokračovat později, není příliš znovuhratelná, ale při hře se nezničí.

   

Svým charakterem je velmi podobná Únikové příběhy, jak čísly na kartách, tak využitím knihy příběhů. Přece jen se ale v několika detailech liší. V obou variantách AG hráči začínají se svými figurkami na jedné kartě lokace s několika čísly. Ve svém tahu se hráč může pohnout na libovolnou již objevenou lokaci (platí pro Žalář, v Monochrome je pohyb mírně omezen) a poté provést jednu akci:

  • prozkoumat lokaci – přečíst příslušný odstavec v knize příběhů,
  • zkombinovat nalezené předměty či indicie
  • nebo zkombinovat předmět s lokací.

Na rozdíl od ÚP není karta lokace rozdělena do sektorů, ale čísla jsou rozmístěna různě – podle předmětů a míst vyobrazených na kartě.

Příběh má několik různých konců, které závisí na vašem postupu. Také si můžete počítat skóre, abyste své výsledky porovnali s ostatními skupinami hráčů.

V Žaláři bude vaším úkolem uniknout z žáláře na tajemném hradě. V Monochrome, a.s. pak prozkoumat centrálu pochybné biotechnologické společnosti.


 

Již dříve pak Dino naskladnilo hry Kostky jsou (s)vrženy, Přemyslovci a Zafari.

   

Kostky jsou (s)vrženy jsou jednoduchou kostkovou hrou na principu Binga. Hráči simultánně hází svými 6 různobarevnými kostkami, do té doby než má někdo na všech kostkách různá čísla. Za každou kostku s číslem, které není na žádné jiné vlastní kostce si pak hráč označí patřičnou kombinaci barvy a čísla v tabulce. Pokud již tuto kombinaci ozančenou má, může ji místo toho oDznačit jinému hráči. První hráč, který zcela vyplní řádek, sloupec nebo úhlopříčku v tabulce, vítězí.

Přemyslovci jsou další z řady naučných dětských her na principu pohybu podle hodu kostkou.

Zafari jsou dětskou paměťovou hrou s licencí stejnojmenného animovaného seriálu.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Magic: Portal basic lands
Magic: Portal basic lands
Akt. cena: 25 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas