Čtyřpohár 2022

Autor: Ranca | 19.5.2022 | 7

O co jde

Čtyřpohár je turnaj v deskových hrách pro – jak už název napovídá – čtyřčlenné týmy. Pořádáme ho už pěknou řádku let, konkrétně od roku 2003, letos se potkáme už po osmnácté. Troufám si tvrdit, že za tu dobu si Čtyřpohár v hráčské komunitě vydobyl solidní prestiž. Minulé dva roky uspořádání turnaje zhatil covid, což nás ale rozhodně neodradilo a pustili jsme se do organizace dalšího ročníku.

Pro vítěze sice nemáme přichystány žádné horentní ceny, ale nehynoucí čest a sláva a zlatá medaile na krku snad taky nejsou k zahození. Zdaleka ne všechny týmy se však Čtyřpoháru účastní (jen) proto, aby na hlavu porazily konkurenci. Pro mnohé je Čtyřpohár především příjemným setkáním s lidmi, kteří milují deskovky stejně jako my.

Jak to funguje

Čtyřpoháru se může zúčastnit libovolný čtyřčlenný tým. Teoreticky je sice kapacita omezená (což je dáno především místností), ale už ani nepamatuju, kdy naposledy se přihlásilo více týmů, než bychom byli schopni zvládnout.

Každý rok se soutěží ve čtyřech různých hrách, které organizační tým vybere a zveřejní na jaře. Obvykle jde spíše o herní novinky, ale nezřídka lovíme i ve starších vodách, abychom vyzdvihli nějakou kvalitní klasiku.

Tým, který se rozhodne do turnaje přihlásit, zaplatí startovné (2 900 Kč), za které od nás dostane jednu sadu her, od každé jeden kus, aby mohl začít s tou nejzábavnější částí – tréninkem :) Krom toho se platí ještě pětistovka jako záloha, kterou ale týmu vrátíme, pokud turnaj opravdu odehraje. Pak už přichází odměna v podobě turnaje samotného, který koná v rámci velkého festivalu deskových her Deskohraní.

Na turnaji každý ze čtyř hráčů odehraje jednu partii v každé ze čtyř her, je tedy třeba, aby každý hráč zvládl všechny čtyři hry. Prakticky to funguje tak, že se na všech stolech nejdříve hraje první hra, pak na všech stolech druhá atd., přičemž čtveřice hráčů u stolů jsou pro každou hru jiné. Turnaj probíhá celý den – začínáme v 9:30 ráno a končíváme kolem šesté večerní.

Letošní ročník

Protože se letošní Deskohraní bude konat v termínu 15.–23. října, bude se letošní turnaj konat v sobotu 15. října 2022, samozřejmě v Praze.

A co se týče her – letos jsme zvolili čtveřici Messina 1347Brass: BirminghamKaskádie a Ztracený ostrov Arnak.

Chci se přihlásit, kam dál?

Přihlásit se můžete v registračním formuláři na oficiálních stránkách Čtyřpoháru. Tam také najdete, jak vám dodáme hry, detaily ohledně turnaje, ale také oficiální vysvětlení případných nejasností a případných děr v pravidlech jednotlivých her. Na tamním diskusním fóru se také snažíme reagovat na dotazy a připomínky hráčů.

Přestože je v našem organizačním týmu nejeden zavilý odpůrce Facebooku, zlehka jsme rozjeli i tento kanál.

Pokud se vy sami neplánujete zúčastnit, ale víte o partičce nadšenců, které by Čtyřpohár mohl oslovit, budeme moc rádi, když je odkážete na tento článek, náš web nebo Facebook, abychom se v říjnu zase mohli sejít v hojném počtu.

Registrační formulář

Webové stránky Čtyřpoháru

Facebookové stránky Čtyřpoháru

Webové stránky Deskohraní

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Archmage
Archmage
Akt. cena: 690 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas