CROWDFUNDING: Whales Destroying the World

Autor: Wolfsen | 9.11.2018 | 8

Včera (tj. 8. 11.) na Kickstarteru začala kampaň hry Whales Destroying the World z dílny českého Time Slug Studia.

Jedná se o druhou hru s podobným nepokrytě ujetým tématem jako předchozí Velryby ničí svět - vzbouřených velryb, které se mstí lidstvu za všechna spáchaná příkoří. Herně jde však o zcela odlišnou hru, ač název zůstal de facto stejný.

Hráči si na začátku hry rozdají tajné role - velryby a superhrdiny. Velryby mají za úkol svět zničit, superhrdinové jej mají zachránit. Poté si hráči střídavě berou po dvou kartách z balíčku, jednu z nich veřejně odhodí a druhou nabídnou jinému hráči. Ten ji může buď přijmout nebo odmítnout. Pokud ji přijme, vyloží ji do svého herního prostoru. Pokud ji odmítne, vyloží ji do svého herního prostoru hráč, který ji nabízel.

   

Karty jsou pěti druhů - velryby tří barev, superhrdinové a želvy. Velryby a superhrdiny do svého prostoru vykládáte do samostatných balíčků (velryby podle barev). Želvu - která se snaží dojednat mír mezi lidmi a velrybami - odhodíte a s ní i jednu další kartu ze svého prostoru. Pokud nasbíráte tři velryby stejné barvy, tak všechny tři musíte odhodit.

Hra může skončit třemi způsoby.

  1. Dojde balíček - vítězí velryby.
  2. Libovolný hráč má ve svém prostoru 6 velryb (po dvou od každé barvy) - vítězí velryby.
  3. Libovolný hráč má ve svém prostoru 3 superhrdiny - vítězí superhrdinové.

V případě vítězství velryb, ale nevítězí všichni hráči za velryby, nýbrž jen ten, který má v součtu nejsilnější velryby, a to po odhození jedné (nejslabší) velryby, za každého superhrdinu ve svém herním prostoru.

Pravidla v krabici budou pouze anglická, ale hra samotná je jazykově nezávislá.

Základní edici hry můžete mít (v Česku) za 15 + 0 USD poštovného (tj. za cca 350 Kč). Sběratelskou edici s látkovou velrybou na uložení hry pak za 25 + 1 USD poštovného (tj. za cca 600 Kč).

Kampaň končí 14. 12. ve 21 hodin našeho času (SEČ).

Stránky kampaně na Kickstarteru

Pravidla hry (v angličtině)

Whales Destroying the World - bluffing card game -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Pravidla
Doplnil bych, že pravidla v krabici budou dost možná česká. Bude záležet na počtu kopií do ČR. Pokud to bude jen trochu proveditelné, chtěli bychom udělat komplet české vydání. Ale jak bylo řečeno, jde hlavně o pravidla, karty jsou jazykově nezávislé.
---
Autor hry Velryby ničí svět

9.11.2018 09:01:56

Držím palce
Zlomte vaz ..

9.11.2018 17:56:47

Vybíráme z Bazaru

NEMESIS Lockdown
NEMESIS Lockdown
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas