CROWDFUNDING: Watchmen of Destiny

Autor: Wolfsen | 21.3.2016 | 9

Watchmen of Destiny je rychlá karetní hra slovenského autora Lukáše Litvaje. Ten je také autorem (neúspěšné) hry Arcasam. Od své předchozí kampaně se však, zdá se, poučil a ve chvíli, kdy píši tento příspěvek, už jeho nový projekt na Kickstarteru odemyká tzv. stretch goaly neboli bonusy za peníze vybrané nad rámec cílové částky.

Ve Watchmen of Destiny se hráči stanou rádci moudrého zvířecího krále Rowana, který shání armádu ochránců pro mocný Strom osudu. Ten z hráčů, který sestaví nejsilnější armádu, se stane vítězem.

   

Hra se skládá z blíže neurčeného počtu kol a v každém kole se hráči postupně střídají v tazích. Tah hráče má 4 fáze, z nichž jsou všechny až na první nepovinné:

  1. Vyložení předmětu - hráč vyloží jeden z 2-3 předmětů v ruce. Ten určí kolik karet strážců si dobere a kolik akcí bude moci v tomto kole provést. Navíc má nějakou pěknou zvláštní schopnost.
  2. Nákup stanů - strážce je potřeba někde ubytovat. Proto mohou hráči nakupovat stany po 1 penízku za stan. Peníze jsou vytištěné na kartách strážců, které tak slouží také jako platidlo. Na různých kartách může být různý počet peněz.
  3. Naverbování strážce - máte-li volný stan, můžete naverbovat jednoho strážce. Ten opět stojí nějaké peníze. Ty se samozřejmě (vzhledem k povaze peněz v této hřeú nevrací, co přeplatíte propadne. Nelze zároveň kupovat stany i strážce. Nejprve stany, pak strážce.
  4. Akce - nakonec můžete provést tolik akcí se svými již naverbovanými strážci, kolik jich ukazuje vámi předmět zvolený předmět na začátku tahu. Druh akce závisí na povolání strážce. Každý strážce, ale může svou akci použít jen několikrát za hru (jako počitadlo provedených akcí slouží stany, kde jsou strážci ubytovaní).

Na konci tahu si hráči ještě prohodí své vyložené předměty (od prvního si vybírají, který z předmětů, který vyložili soupeři si vezmou). Takto se také mění začínající hráč.

Hra končí po kole, v němž má některý z hráčů vyložených 7 strážců. Boduje se cena stážců (jako v Citadele), každý válečník přidává 1 bod (ale neumí žádné zvláštní akce v průběhu hry), boduje se převaha v určitém druhu zvířat a naopak se strhávají body za příliš uniformní (stejné druhy i povolání) armádu. Hráč s nejvíce body vítězí.

   

Doplním ještě, že hra je určena pro 2-5 hráčů.

Hru si můžete pořídit už od 22 USD (asi 550 Kč) a pozor - poštovné je v ceně. Za příplatek 6 dolarů, můžete ke hře dostat také extra krvavé rozšíření. To je ale do 25. 3. možné získat i za pouhé sdílení projektu na sociálních sítích.

Kampaň končí 13. 4. ve 4 hodiny odpoledne našeho času (SEČ).

Stránky kampaně na Kickstarteru

Verze k vytištění zdarma

Watchmen of Destiny -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Chybí tam "z" nebo jsem to nepochopil?
hráč vyloží jeden 2-3 předmětů v ruce.

22.3.2016 06:58:20

chybělo
Díky. Opraveno.

22.3.2016 07:34:35

Mam radost
Vzdy fandim tem, co se rozhodnou na kickstarteru nejaky projekt rozjet. O to vic, kdyz je to Cech nebo Slovak. Ilustrace vypadaji dobre, skoda jen, ze si nepohralal vic s krabici (v dusi doufam, ze jde jen o preview) :) Podle meho nazoru je dulezitim faktorem pri koupi :) Pokud to vsak zustane jen jako kickstarter projekt, pak je to asi jedno :)

22.3.2016 08:20:10

Krabice
To co je tady v článku, je patrně jen preview nebo logo nebo něco takového. Když si rozklikneš stránku kampaně, tak tam najdeš krabici v o něco zajímavějším provedení.

22.3.2016 09:03:39

Re: Wolfsen
Já právě měl narážku na krabici na Kickstarteru :) Kdyby tam byla spíš ta hlavní fotka co je v kampani, byl bych šťastnější :) Ale to je můj subjektivní názor – deformace z povolání :)

22.3.2016 09:49:10

Krabice
Ahojte, krabica nie je finalna, to co je na stranke je naozaj len preview :)

22.3.2016 09:53:47

Vybíráme z Bazaru

Jak se trollí princezny (CZ)
Jak se trollí princezny (CZ)
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas