CROWDFUNDING: Výprava do kobek pod Arkádií

Autor: Yedle | 6.3.2016 | 6

Cool Mini or Not stojící za megahity jako série Zombicide, Blood Rage nebo Arcadia Quest přichází s další figurkovou novinkou Masmorra: Dungeons of Arcadia. Financování projektu probíhá, jak je u této firmy obvyklé, přes Kickstarter. Za 65$ (plus cca 15 $ poštovné) - cca 2000 Kč - pořídíte základní hru a všechny odemčené stretch goaly, kterých je v tuto chvíli již přes 20. Většina takto odemčeného obsahu je exkluzivní zboží, které dostanou pouze lidé, kteří zakoupí hru při kampani.

1 - 5 hráčů se vydá prohledávat kobku Masmorra pod Arkádií. V cestě jim budou stát nemilosrdná monstra, bossové ale i jiní hráči! Hra volně navazuje na mlátičku Arcadia Quest, s nímž sdílí stejný herní svět a obě hry jsou částěčně zkombinovatelné. Přesto jsou to naprosto odlišné hry a Masmorra tedy není rozšíření pro AQ.

Masmorra je rychlý, kostkami poháněný dungeon crawl s prvkem vývoje postavy, jejiž herní dobu výrobce uvádí kolem 45 minut. Hráč ve svém kole hodí kostkami, které určují jeho dostupné akce. Může pak prohledávat dungeon a nacházet nové místnosti plné pokladů, monster nebo pastí, které bude potřeba zneškodnit. Na boj proti monstrům musí na kostkách hodit meče nebo luky a také štíty, aby se útokům ubránil. Postavy mají speciální schopnosti a s narůstajíci úrovní získávají nové. Schopnostmi pak mohou hráči kostkami různě manipulovat, dle své vůle.

Hrdinové mají krásně zpracované miniatury, jak je u CMoN obvyklé. Příšery jsou symbolizovány různými šestistěnnými kostkami. Některé místnosti mají předdefinováno, jaká monstra v nich sídlí, jinde se to nechá na náhodném hodu. Bossové mají vlastní destičky místností a jsou symbolizování oboustranámi velikými žetony. To z toho důvodu, že je potřeba je zabít vždy dvakrát.

Jak hra probíhá, se podívejte na oficiálním videu:

Ve videu je ukázána standartní (rychlá) verze hry, kdy se jedná závod, kdo první dosáhne 16. úrovně. Zajímavější je epická verze hry, kdy celý dungeon má patra 3 a vyhraje hráč, který zabije hlavního bosse. Pokud by někomu nevyhovovalo škození protihráčům, tak přes KS byl odemčen i plně kooperativní mód hry, který bude dostupný i v běžné prodejní verzi.

V základní krabici je hrdinů pět. Při nákupu KS edice jich je však 16 navíc! Hrdiny lze použít i v Arcadia Questu. A je možné přikoupit crossover kit, který dovolí používat hrdiny z AQ v Masmoře. Hra z Kickstarteru má také podstatně více "monstrkostek" - odemčení jsou nemrtví, padouši a ďáblové.

Předpokládaný termín dodání hry je v listopadu 2016.

Kampaň končí již ve středu 9. 3. v 1 hodinu ráno našeho času (SEČ)

Stránky kampaně na Kickstarteru

Masmorra: Dungeons of Arcadia -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marco Polo
Marco Polo
Akt. cena: 360 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas