CROWDFUNDING: UFO Invaze

Autor: 1a2a3a4 | 15.5.2020 | 0

Na českém crowndfundingovém serveru HitHit.com právě probíhá kampaň na karetní hru která se jmenuje UFO Invaze, a jejím autorem je Roman N-Rico Vyvial. Hra je určena pro 2–4 hráče od 12 let, kdy ve čtyřech lze hrát týmově dva na dva. 

V této hře představují hráči zástupce mimozemské rasy tzv. „Šedých“, která kvůli opakovanému klonování pomalu ztrácí svoji životní sílu a tak hledá způsob, jak zajistit svému duhu přežití. Ideální podmínky nabízí právě planeta Země. V roli velitelů mateřských lodí proto hráči soupeří o to, kdo bude nejefektivnější v hledání prostředků. Vítězi pak získá mezi Šedými nehynoucí slávu a bude řídit finální invazi na planetu Zemi. Hráči postupně vylepšují technologie ve svých lodích, plní různé mise, aby jako první přebrali vládu nad dvěma z devíti amerických států ve hře. Váš úspěch závisí na efektivním využití dostupných zdrojů, kterými jsou informace, zásoby, energie a posádka. Celou hru také ovlivňují události z tajných složek projektu Letectva Spojených států  „Blue Book“.

A jak se hraje: 

Během svého tahu máš k dispozici až 3 akce, které můžeš různě kombinovat.

Akcí je myšlena například manipulace s kartami zdrojů (dobrat novou kartu, vyměnit mezi tvým a soupeřovým překladištěm, vyměnit mezi tvým překladištěm a rukou), poslat mateřskou loď na misi, vyložit karty (splnit misi, vylepšit loď), ovládat stát, nebo použít určitý bonus, vyplývající z vylepšené technologie tvé lodě.

  • Abys mohl ovládnout první stát, musíš splnit dvě ze tří misí, které jsou na něm zobrazeny.
  • Abys mohl splnit první misi, musíš mít nejdříve vylepšenou technologii v jedné ze čtyř sekcí ve své mateřské lodi.
  • Abys mohl vylepšit technologii, musíš z ruky vyložit přesný počet určitých zdrojů. Každá sekce je barevně i tematicky vázaná k jednomu zdroji. Informace jsou v zelené sekci, Energie v oranžové, Zásoby v červené a Posádka v sekci modré. 
  • Při vylepšování lodě dostáváš navíc dlaší bonusy do hry
  • Plnění mise probíhá tak, že v jednom kole pošleš na dalekou misi svou mateřskou loď a vyložit potřebné zdroje můžeš až v kole následujícím. Ostatní protihráči tedy mají ve svém tahu možnost poslat svou loď na tutéž misi jako ty. V takovém případě musíte o misi bojovat. Získáním karty mise obdržíš zasloužený počet tokenů UFO a jako další bonus ti tato karta navyšuje určitý zdroj o 1.
  • Souboj je řešen sečtením určitých karet zdrojů v ruce s určitými kartami v překladišti a je možné jej ještě navýšit o tokeny UFO. K dispozici jsou také doplňkové soubojové karty, které mohou nečekaně zvrátit výsledek. Je tedy takticky důležité, kde si jaké karty ponecháte a budete je pak moci použít pro souboj. Při souboji o stát se mimo jiné berou v úvahu i počty zdrojů zobrazených na kartě mise, takže je takticky výhodnější během hry plnit mise obtížnější na zdroje.
  • Pokaždé, když někdo splní misi nebo ovládne stát, tahá se kartička události z tajných složek projektu Blue book, což většinou nějakým způsobem zamíchá kartami a může ti to pěkně překazit plány, V některých případech můžeš přijít i o cenné tokeny UFO.

       

   

 

Hru UFO: Invaze můžete mít za příspěvek 650 Kč nebo, pokud budete rychlí, za zvýhodněný příspěvek 550 Kč. K dispozici je také dražší luxusní verze. Pokud bude kampaň úspěšná, dočkáte se hry letos na podzim.

Kampaň končí 27. 6. 2020

Stránky kampaně na Startovači

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Retro grafika jak z 90. let
To mě fakt dostává :D

15.5.2020 15:45:44

cena
650kč za karetní hru je docela masakr podle mě

15.5.2020 23:43:32

Cieľ 220 000 Kč
Dosť nadhodnotený cieľ. Niekto chce viac zarobiť ako zrealizovať projekt. ..

Vlado "Kasi" z KE

podporujem
* HRAD HIER *

16.5.2020 23:08:58

Vybíráme z Bazaru

Fallout: atomová pouta - zabalené
Fallout: atomová pouta - zabalené
Akt. cena: 1025 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas