CROWDFUNDING: Tiny Epic Western

Autor: Wolfsen | 25.1.2016 | 3

Tiny Epic Western je v pořadí již čtvrtou hrou ze série Tiny Epic vydavatelství Gamelyn Games. Tyto hry se vyznačují vysokou skladností - vejdou se do větší kapsy - jednoduchými pravidly a přitom nemalou komplexitou a herním zážitkem.

Dva kousky z této série vyšly díky REXhrám i česky - Malá velká království a Malé velké Galaxie. Třetím byli koperativní Tiny Epic Defenders. Zatím nemůžeme potvrdit, zda se Tiny Epic Western (nebo Defenders) dočkají i české verze, ale REXhry nás ujistily o svém zájmu a Gamelyn Games o dobrých vztazích s REXhrami.

Ale pojďme se podívat na samotnou hru. Jak jste z názvu jistě vydedukovali, odehrává se na Divokém západě. Hráči se v ní stanou vlivnými figurami Západu a - ať už půjde o bankéře, rančera, indiánského náčelníka, muže zákona nebo naopak psance - mají k dispozici svou skvadru ozbrojenců.

Ty budete vysílat na pole na lokacích ve městě, aby vám získali vliv a jiné výhody. Některá pole nabízejí vyšší výnos, pokud si jej vybojujete v pokerovém souboji (ano, pokerovém souboji). Soupeři vás mohou z pole vyšoupnout, pokud vás porazí v kostkovém duelu.

      

 

Vlevo: připravená hra, uprostřed: pokerový souboj, vpravo: souboj o místo v lokaci. 

Až jsou všichni ozbrojenci rozmístěni nejprve se provedou pokerové souboje - každý hráč má v ruce kartu s hodnotou 1-5. Tytéž karty leží i mezi každými dvěma lokacemi rozloženými do kruhu. Hráči, kteří vyslali své ozbrojence do stejné lokace porovnají svou pokerovou trojkombinaci (vytvořenou kartou v jejich ruce a dvěma kartami vedle lokace) a vítěz dostane speciální bonus plus případnou odměnu z pole, které svým ozbrojencem obsadil.

      

Ukázka lokací: radnice, šerifova kancelář, skrýš.

Poté ještě všichni hráči vytvoří trojkombinaci z karet v ruce a karet vedle radnice a v pořadí od toho, kdo měl nejvyšší pokerovou kombinaci (čistá postupka -> trojice -> barva (flush) -> postupka -> dvojice -> vysoká karta), si vybírají, jaké postaví budovy. Ty je třeba zaplatit vlivem a poskytují vítězné body, akcie ve třech druzích průmyslu a zvláštní akce.

Po šesti kolech (tolika, kolik je nábojů v revolveru) se sečtou vítězné body za budovy a za akcie v druzích průmyslu podle stupně jeho rozvoje a hráč s nejvíce body vítězí.

Základní hru můžete mít za příspěvek 18+12 USD poštovného (celkem asi 700 Kč). Luxusní verzi, která je bohatší o dvě kostky a 4 role hráčů, za 24+12 USD (asi 900 Kč) a prémiovou stažitelnou verzi za 8 USD (asi 200 Kč). Je možné také objednat až 10 kopií naráz, kdy cena za luxusní verzi včetně poštovného klesá až pod 600 Kč.

Kampaň končí 6. února v 18:00 našeho času (SEČ)

Stránky kampaně na Kickstarteru

 Tiny Epic Western -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Fantastic Park
Fantastic Park
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 11 dnů

Offcanvas