CROWDFUNDING: Tiny Epic Mechs, Pearlbrook, Horizon Zero Dawn, The North Sea...

Autor: D@R | 18.9.2018 | 6

DUSK : Arena of Shadows

Figurkový souboj v aréně pro 2-6 hráčů. Miniatury vypadají pěkně, ale na splnění cíle kampaně to asi stačit nebude. Ostatně, kdo měl spadeno na podobný typ hry, ten si nejspíš už pořídil opulentní The Edge: Dawnfall. Každopádně do přehledu jsem hru zařadil, do konce kampaně zbývá ještě měsíc, tak se třeba ještě nějakého překvapení dočkáme. 

DUSK : Arena of Shadows -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

Pozn. red.: než byl článek schválen, byla kampaň zrušena.


UNTIL DAYLIGHT

Podaří se vám ve skupině 2-6 hráčů přežít noc? Bude dlouhá přesně deset kol a v každém kole očekávejte hordu zombíků. Slyšíte jak se přibližují, zbývá vám jen pár minut na hledání zbraní a jiného vybavení. Společně byste možná dokázali postavit i nějaký zátaras nebo barikádu. Kooperativní karetka, kterou hrajete z části v reálném čase (fáze prohledávání) a pak použijete získané věci k odražení útoku nemrtvých. Nikdo z vás nesmí zemřít a navíc potřebujete zachránit ještě alespoň jednoho přeživšího, je někde tam venku...

UNTIL DAYLIGHT -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Pearlbrook: The First Expansion for Everdell

Karetní workerplacement Everdell si získal pro svůj pěkný vizuál, ale i strategické možnosti, docela slušnou pozornost a teď tuto vlnu zájmu autoři ještě přiživují vydáním prvního rozšíření. Přináší do hry nový typ workerů a speciální karty vodní říše.  

Pearlbrook: The First Expansion for Everdell -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


The Waylanders

Skirmishová bitva na modulárním hracím plánu pro 2-5 hráčů. Každý má k dispozici pět hrdinů, se kterými se snaží splnit herní cíle a samozřejmě eliminovat jednotky nepřítele. Zaujala mě zpráva, že po deskové hře bude brzy následovat i kampaň na video hru, většinou to bývá obráceně :-)

The Waylanders | the board game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


The Artemis Project

Nejspíš už máte zkušenost, jak by asi mohla probíhat proměna rudé planety z Mars: Teraformace. Co se ale vydat ještě hlouběji do vesmíru? Konrétně k jednomu z měsíců Jupiteru. Europa ukrývá pod zmrzlým příkrovem hluboký oceán, který ohřívá vulkanická činnost. Tento dice placement pro 2-4 hráčů vám umožní založit na povrchu důlní kolonii.

The Artemis Project -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Tiny Epic Mechs

Další ze série Malé velké..., tentokrát jako ultimátní arénová bitva meeple mechaňáků. Neměl jsem zatím možnost pořádně prostudovat pravidla, ale vidět toho meeplíka zasazeného do mechanického obleku, vypadá prostě neuvěřitelně :-D Zaujala mě také možnost solo hry, takže si ji užijete v rozmezí 1-4 hráči.

Tiny Epic Mechs - Mechanized Entertainment Combat Heroes -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Z War One - Exodus

Za nedlouho se v nabídce českých eshopů objeví Zombicide: Zelená horda, což je rozšíření pro jednu známou zombie vyvražďovačku. Ve hře Z War One jde o stejné téma. Neohrožení hrdinové bojují proti přívalu nemrtvých potácejících se ze vše stran. Možná potěší, že kniha kampaní je v komiksovém formátu. Hra nabízí kooperativní zážitek pro 1-5 hráčů.

Z War One - Exodus -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


The North Sea Epilogues RPG + Raiders Play Mat

Kdo by neznal Nájezdníky ze severu, jejich autor, australan Shem Phillips, se nyní pustil do klasické RPG zasazené do vikingského prostředí. Nicměně v kampani lze získat i neoprenovou hrací podložku právě pro Nájezdníky. Je upravená pro hru s oběma rozšířeními, které si samozřejmě lze pořídit jako add-on taky. Stejně jako velkou krabici, kam se vám vše pohodlně vejde. No a kromě toho, můžete utrácet ještě za spousta dalších her.

The North Sea Epilogues RPG + Raiders Play Mat -- Kicktraq Mini

 

Stránky kampaně na Kickstarteru


Horizon Zero Dawn™ - The Board Game

Vám, co znáte digitální předlohu, bude nejspíš hra bližší. Mně popravdě téma nic neříká. Vidím jen semikooperativní dungen crawler s prvky deckbuildingu pro 1-4 hráče se spoustou figurek. Bohužel od doby, co mě zcela pohltil bohatý svět Gloomhavenu, težko mou pozornost získává jakýkoliv jiný dungen crawler.

Horizon Zero Dawn™ - The Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Warfighter Modern - Wave 3 - Shadow War

Ve válečných hrách se vůbec neorientuji, takže se předem omlouvám za stručnost. Z popisu kampaně jsem pochopil, že se jedná o kooperativní karetní hru pro 1-6 hráčů s tématem války ve Vietnamu. Vyberete si jednotky, vyzbrojíte je a hurá na misi. 

Warfighter Modern - Wave 3 - Shadow War -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


War Titans: Invaders Must Die!

Kooperativní hra pro 2-4 hráče. Z letmého pohledu na mě působí jako Pandemic s figurkami. Místo nemocí se na hracím plánu objevují narušitelé a vy se je s hrdiny snažíte zlikvidovat a uzavřít průrvy (hele, v Eldritch Horroru to byly dimenzionální brány) ze kterých ty potvory lezou. Pledge mají několik stupňů, můžete jít do základní hry s kartonovými postavami nebo si připlatit za plastové miniatury. 

War Titans: invaders must die! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Football Highlights 2052 – Mike Fitzgerald’s New Card Game!

Karetní americký fotbal pro 1-4 hráče (nativně hra působí jako dvojkovka). Karty jsou dvouhlavé, jedna strana je útočná, druhá představuje obranu. Během volby karty tak zvažujete nejen odpovídající obranu na soupeřův útok, ale zároveň plánujete i útok do příštího kola. Hra působí jako zajímavý filler pro fanoušky tohoto sportu.  

Football Highlights 2052 – Mike Fitzgerald’s New Card Game! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Into The Black Forest

Málem jsem ji přehlédl. Malá karetní hra s obrázky zvířátek pro 2-4 hráče. Herní mechanika je jednoduchá. K vyloženým kartám nepřátel přikládáte ze své ruky karty různých hodnot. Jakmile je nepřítel obklopen kartami ze všech stran, vyhodnotí se, kdo získal nevíce bodů. Vtip je v tom, že na každé straně nepřítele jsou jiné vítezné podmínky. Nahoře to může být třeba karta s nejvyšší hodnotou, na levé straně zase bude rozhodovat typ karty. Člověk tedy musí správně vybírat a reagovat na tahy soupeřů. Za málo peněz možná celkem dost muziky. 

Into The Black Forest from Green Couch Games! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Tak trochu nestíhám ten příval nových kampaní. Pokud jsem v tomto přehledu vynechal nějakou podstatnou kampaň za poslední týden, prosím doplňte mě v komentáři. Podvědomě tuším, že s přibližujícím se koncem roku bude příval novinek jen houstnout, takže budu nejspíš brzy nucen dělat přísnější selekci. Jaká kritéria výběru jsou pro vás zásadní?

Jinak zatímco se těšíme na české vydání Sid Meier's Civilization: A New Dawn na KS koncem října zamíří znovu vydavatelství Funforge se hrou Monumental. Pokud jste zvědaví, zda se jim povedlo od poslední kampaně hru vylepšit mrkněte třeba na jejich FB stránku.

Další kampaň, jejíž ohlášení se ke mně doneslo, je na areakontrol s názvem Mezo. Autorem je John Clowdus, kterého můžete znát třeba díky karetní sérii Omen. Vydávají Kolossal Games, kteří mě tento rok nepřestávají ohromovat a chrlí jednu pecku za druhou. Doufám, že se podaří některou z her v jejich portfóliu převést i do české lokalizace. Třeba Western Legends, to bych si vážně nechal líbit.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Kolossal Games
Western Legends i Omen Sagu od Kolossal Games mám backnuté a proto bych si dal před backnutím další jejich hry radši pozor. Stačí se podívat na kampaň k Western Legends a zjistíte mimo jiné, že hráči, kterým už hra přišla, si stěžují na kvalitu komponent (absurdně velké kostky, žetony dobytka s absurdně malým textem, špatná kvalita krabice, špatná kvalita hráčských desek), dále na to, že některé komponenty jsou poškozené nebo úplně chybí (do toho nepočítám karty, protože ty jsou v krabici ukryté tak, že je spousta hráčů vlastní nepozorností nenašla) a na celkově špatnou komunikaci ze strany Kolossal Games. Jako přijal stačí uvést, že před dvěma týdny napsali, že Western Legends dorazí do Evropy příští týden. Už jsou to týdny dva, evropští hráči stále čekají na další informace a Kolossal Games na stránce kampaně na dotazy, kdy hra dorazí do Evropy vůbec neodpovídají.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

19.9.2018 05:57:38

Tombed - restart kampaně
https://www.kickstarter.com/projects/629037531/tombed-miniatures-boardgame-set-in-egypt-40s-1/description

19.9.2018 11:39:07

D@R

Western Legends
Díky za upozornění. Dej vědět, až Ti WL dorazí a jak jsi spokojen s kvalitou. Co je pro jednoho málo, může být pro jiného naprosto OK, takže beru podobné plačky na BGG s rezervou. Nicméně je dobré zůstat ve střehu, když se takové zprávy objeví. Btw. skluz s dodávkou u KS projektů v řádech týdnů je myslím naprosto v pohodě, kolikrát člověk čeká dlouhé měsíce.

20.9.2018 11:00:21

D@R
Mně ani tak nejde o to zpoždění, to by se dalo pochopit. Mně spíš vadí, že přímo na stránce kampaně se už přes týden množí dotazy na doručení hry do Evropy a nikdo z Kolossal Games na ně nereaguje. Tohle je podle mě hodně špatný přístup.

Mimochodem z Kolossal Games momentálně nereaguje nikdo na stížnosti jakéhokoliv typu (ulomené ruce u figurek, poškozená krabice...). Nevím, jestli podobné stížnosti řeší individuálně, ale i v případě že ano, měli by se alespoň jednou obtěžovat a vyjádřit se oficiálně na stránkách kampaně nebo aspoň na BGG.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

20.9.2018 13:45:01

Vybíráme z Bazaru

Magic: Onslaught basic lands
Magic: Onslaught basic lands
Akt. cena: 40 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas