CROWDFUNDING: Starcadia Quest, A Thief's Fortune, Guild Master, Pax Pamir...

Autor: D@R | 2.9.2018 | 3

Starcadia Quest

Podobně jako v předchůdci Arcadia Quest i zde se jedná o soubojovku mezi hráči. Tentokrát je ale arénou vesmírná stanice. Každý z hráčů ovládá dvě postavy, se kterými bojuje proti ostatním týmům. Všichni pak mají za úkol zneškodnit ďábelského Thorna a vypořádat se s jeho armádou. Desítky figurek doplňuje zhruba osmdesát karet, několik stovek žetonů a necelý tucet čtverců modulárního herního plánu. Hra je určena pro 2-4 hráče.

Starcadia Quest -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


BOOM GOES THE DYNAMITE card game

Jednoduchá karetní paměťová hra pro 2-6 hráčů. Podobně jako v Pexesu hledáte stejné dvojice. Místo stejných obrázků je zde ale tvoří karty stejných hodnot. Hráči mají možnost hodnoty na kartách modifikovat. K tomu využívají efekty na akčních kartách. Při hře si tak procvičíte jednoduché početní úkoly, jako je odčítání, přičítání, násobení a dělení. 

BOOM GOES THE DYNAMITE card game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Thieves Den

Karetní workerplacement s draftem pro 2-5 hráčů. Draftované karty představují lokace, které můžete vyloupit. Zajímavé je, že můžete loupit také v lokacích ostatních hráčů. Tím ale ztratíte kontrolu nad stvým workerem tedy vlastně zlodějem, kterého tam vyšlete. Další lapky lze však získat rekrutováním loupežníků z lesa :-) O vaši kořist mají zájem různí překupníci, když splníte jejich požadavek, přinesou vám na konci hry vítězné body.  

Thieves Den -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


A Thief's Fortune

Další karetní hra pro nenechavce a zlodějíčky. Téma trochu připomíná základní myšlenku z video hry Prince of Persia: The Sands of Time. Mocný artefakt vám umožňuje manipulovat s časem. Karty ve vaší budoucnosti, představují zdroje, které budete mít k dispozici. Efekty na kartách lze však aktivovat jen v přítomnosti. A teprve přesunutím do minulosti, vám karty přinesou vítězné body. Mimochodem i tady je základní mechanikou draft, plus si užijete stavění nejefektivnějšího enginu. Hrát můžete solo nebo až ve 4 hráčích. 

A Thief's Fortune - by Artipia Games -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


World of Mythology: King of the Hill

V přístupné dobrodružné hře se 1-5 hráčů vydá na výpravu do vysokých hor. Cestou budou čelit výzvám svých bohů, aby si naklonili jejich přízeň, získali mocné artefakty a připravili tak svoji postavu na závěrečnou bitvu o vrchol hory. Hrát můžete solo, kooperativně i všcichni proti všem. Btw jednou z postav je také Baba Jaga, dobrý ne? :-)

World of Mythology: King of the Hill. Become a god! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

(Pozn. red.: než byl článek schválen, byla kampaň zrušena.)


Guild Master

V této hře pro 2-4 hráče jde především o slávu. Snažíte se postavit nejudatnější, ale především nejslavnějsší skupinku hrdinů. která kdy kráčela touto krajinou. Povede se vám najmout do party správné bojovníky nebo vaši nabídku přeplatí spoluhráči? Spojíte se s jinou bandou, abyste snáze zvládli obtížné úkoly? A kdy pak nastane správný čas na zradu?

Guild Master -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Pax Pamir: Second Edition

Vrtalo mi hlavou, proč právě tato hra vzbudila mezi backery takový zájem. Ale jak jsem později zjistil, na první edici se podílel i Phil Eklund a hra si mezi hardcore hráči udělala velmi dobré jméno. Autor Cole Wehrle má na svědomí také hru Root nebo třeba John Company. Za stroze vypadající herní podložkou a dřevěnými komponenty jednoduchých geometrických tvarů si představte válečnou a politickou bitvu pro 1-5 hráčů v historicky laděné hře zasazené do devatenáctého století, kdy o nadvládu nad územím Afganistánu soupeřili Rusové s Brity. 

Pax Pamir: Second Edition -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


Na závěr ještě několik tipů na další kampaně, které s deskovkami nějak souvisí. For the Love of Board Games je název knihy o deskových hrách, ve které najdete rozhovory se známými designéry. Svěří se, jak vlastně přišli na nápad přivést na svět své nejznámější hry, a co je vlastně do deskoherního průlmyslu přivedlo.

Vaši oblíbenou RPG hru snadno vylepšíte kartami vybavení s krásnými ilustracemi. Deck of Magical Mystery: Tier 4 je poslední s balíčků, který uzavírá celou sérii.

Trochu strašidelně na mě působí set tarotových karet - The Demon-Possessed Tarot. Vyobrazuje 52 různých démonů v původních ilustracích. Buďte velice opatrní pokud se rozhodnete zahrávat si s temnými silami.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Euphoria CZ nevyloupaná, karty zabalené
Euphoria CZ nevyloupaná, karty zabalené
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas