CROWDFUNDING: Scythe

Autor: Wolfsen | 13.10.2015 | 5

Scythe je asymetrická 4X-ová hra z dílny Stonemaier Games zasazená do alternativních - steampunkových - 20. let 20. stol. Pro ty, kteří neví, co znamená 4X - je to zkratka pro explore, expand, exploit  and exterminate (prozkouzmej, šiř se, vytěž a vyhub).

Hráči se stanou veliteli armád středo- severo- a východoevropských mocností - Polanské republiky, Saské říše, Krymského chanátu, Severských království a Rusvětského svazu - a utkají se o odkaz tajemného městského státu známého prostě jako Továrna. V tomto boji jim pomohou zejména kráčející tanky ne nepodobné těm z jedné předaleké galaxie. Každý velitel má navíc k ruce i svého zvířecího pomocníka.

   

Každý národ má zvláštní desku se svými speciálními schopnostmi, ke které přidá akční desku - i ty se liší. Na začátku hry je mnoho polí na obou deskách zakrytých dělníky, kostičkami, tanky ad. Podobně jako v Terra Mystice se tato pole postupně odkrývají a odemykají tak své schopnosti. Zvyšuje se tak účinnost akce, a to jak snížením ceny, tak vylepšením efektu.

Souboj ve Scythe probíhá tak, že na svém kotouči nastavíte kolik bodů vlivu (0-7) jste ochotni obětovat a můžete k nim navíc přidat po 1 kartě za každý tank nebo postavu (s hodnotami 2-5). Vítězí hráč s vyšším součtem. Z dalších mechanik jmenujme skladování surovin na plánu - když přijdete o území, přijdete i o suroviny - nebo tématické volby na kartách setkání.

   

Bezpochyby nejsilnější stránkou Scythe jsou však úchvatné a detailní ilustrace Jakuba Roźalského.

Hru si můžete pořídit za příspěvek 59 + 21 USD poštovného (asi 1600 Kč) a dočkat byste se jí měli v srpnu příštího roku. Za příplatek 20 USD vám autoři do krabice přidají kovové mince a zásobníky na suroviny a za dalších 20 USD vám dodají větší plán a realistické žetony surovin.

Kampaň končí v pátek 6. listopadu ve 3 hodiny ráno našeho času (SELČ).

Stránky kampaně

PnP verze včetně pravidel

Scythe -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Five Tribes ENG
Five Tribes ENG
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas