CROWDFUNDING: Santorini

Autor: viking749 | 12.4.2016 | 4

Na Kickstarteru se objevila hra Santorini, která je momentálně jeho velkým hitem. Tematicky je hra zasazena do antického Řecka, kde bohové na ostrově Santorini svádějí líté bitvy při stavbě co nejvyšší budovy. V tom jim pomáhají dva (či více v závislosti na speciálních atributech vybraného boha) stavitelé.

Hráči se v Santorini ujímají role právě jednoho boha (či hrdiny) řeckého pantheonu a s pomocí jeho speciální síly se snaží dostat své stavitele na nejvyšší stupínek ostrova. Ten musejí samo sebou nejdříve vytvořit. V každém kole hráč táhne jedním ze svých stavitelů o jedno pole a postaví jeden dílek budovy vedle svého stavitele, přičemž unikátních dílků budovy jsou hned čtyři - 3 patra a dóm, po jehož postavení vyřadíte dané políčko ze hry. K vítězství se musíte dostat jedním ze svých stavitelů na 3. patro.

To může znít jako lehký úkol, ale je potřeba mít na paměti, že stavitel může vylézt vždy maximálně o jedno patro (seskočit může libovolně) a také to, že vám v tom druhý hráč bude usilovně bránit. Naštěstí má každý z bohů svou unikátní vlastnost, která vám cestu k vítězství přece jen významně ulehčí, ovšem protihráč má také svého boha s unikátní vlastností a často je nutné s jeho schopností počítat. Božské síly totiž nejsou jen zaměřené na hráče, který si daného boha vybral, ale často ovlivňují i hru protihráče. Jako výbornou defenzivní bohyni můžeme zmínit Athénu, která zabrání protihráči vylézt na vyšší patro, pokud jeden z jejích stavitelů v předchozím kole sám vyšplhal o jedno patro.

Bohů v Santorini je již přes třicet a ještě další přibydou. Každý má přitom svou unikátní schopnost. Ať už je to Áres, který dokáže ničit budovy, Artemis, jejíž stavitelé se dokáží pohybovat o více polí, Hekaté, jejíž vesničané nejsou vidět nebo Pan, který zcela mění podmínky vítězství (vyhraje seskočením dvou pater)! Přesto všechno působí jednotliví bohové vyváženě a vždy se zdá, že jeden druhého může porazit. Samostatnou kapitolou jsou potom hrdinové, kteří sice disponují extrémně silnými schopnostmi, ty ale mohou být použity jen jednou během hry. Hrdinové jsou zastoupeni třeba Atlantou, která se může pohnout o libovolný počet polí nebo Bellerofontem, který na svém Pegasovi dokáže vyskočit o dvě patra.

Dalším bodem, u kterého se stojí zato se zastavit, je samotné zpracování hry. Komponenty jsou doslova nádherné a mnohé nemají ani jiný skutečný účel než být jen pastvou pro oko. Detailně vyvedené figurky stavitelů a krásné miniatury domečků, které do sebe zapadají a kterých je mimochodem bezmála 70. Grafika karet je – řekněme – cartoonová, za sebe ale mohu říci, že mi ke hře perfektně sedí a vytváří tu správnou atmosféru a odpovídá přesně tomu, na koho Santorini cílí. Santorini je už od pohledu skvělou rodinnou strategickou hříčkou a jak už někdo řekl, vůbec bych se nedivil, kdyby se ze Santorini stala stejná klasika, za jakou jsou dnes považováni třeba Osadníci.

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 18. 4. v 8 ráno našeho času (SELČ)

~ SANTORINI ~ Learn it in 30 seconds, play it for life! -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Multipledge - hromadný nákup Santorini
Pořádáme multipledge, takže pokud by se chtěl někdo přidat a ušetřit nemalý obnos na poštovném, neváhejte mi napsat PM a můžeme se domluvit ;)

12.4.2016 21:35:12

Vybíráme z Bazaru

Eclipse + Eclipse: Rise of the Ancients + insert
Eclipse + Eclipse: Rise of the Ancients + insert
Akt. cena: 777 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas