CROWDFUNDING: Rychlé zprávy z Kickstarteru

Autor: D@R | 13.3.2018 | 22

Nedávno zveřejněný krátký článek CROWDFUNDING: Fenomén Kickstarter Exclusive aneb Conan v černém a město ozubených kol vzbudil nečekaný ohlas, a proto jsem se rozhodl přinést vám přehled pěti nejžhavějších titulů deskových her, které se právě rodí na Kickstarteru (KS). Pro přehlednost je v tomto článku seřadím dle naléhavosti, u některých totiž zbývá do konce kampaně doslova jen několik desítek hodin.

1) The Reckoners - kooperativka pro 1-6 hráčů vsazená do světa z knižní trilogie Brandona Sandersona. Superhrdinům stoupla jejich moc trochu do hlavy a od vás se teď čeká, že je umravníte a zachráníte tak město před zničením.

The Reckoners -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

2) City of Gears - steampunková hra pro 2-4 hráče ve které se budete neustále navzájem přetahovat o vládu nad rozličnými továrnami v dříve zapomenutém industriálním městě. Každá fabrika přináší jinou výhodu, lze je propojovat a aktivovat naráz. O taktizování a neustálé konflikty nebude nejspíš na hracím plánu nouze. Množství komponent slibuje velkou variabilitu. Vydavatelé navíc nabízejí speciální edici hry určenou jen pro KS.

City of Gears, a Game of Discovery, Development & Disruption -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

3) Chronicles of Crime - jestli jste si někdy chtěli zahrát na detektiva, tak teď máte opravdu skvělou příležitost. Tématická hra určená pro 1-4 hráče zajímavým způsobem propojuje běžné karty s virtuální realitou pomocí aplikace v mobilním zařízení. Jak to vlastně funguje zjistíte nejlépe z videa, které natočil Rahdo.

Chronicles of Crime -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

4) Robin Hood and the Merry Men - je na čase ukázat šerifovi z Notthingamu, že to s výběrem daní nebude mít tak lehké. Ale pozor, nejen Robin si zaslouží slávu, i ostatní z družiny se chtějí dostat do legend. Eurovka pro 1-4 hráče s prvky worker-placement obohacená o kostky a s atraktivním tématem. Pouze a jedině na KS také v edici s dřevěnými komponenty místo kartonových žetonů.

Robin Hood and the Merry Men -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

5) Dice Settlers - jako jeden z 1-4 hráčů budete prozkoumávat okolí, těžit zdroje, rozšiřovat svůj vliv a omezovat vliv soupeřů. To vše zabaleno do půvabné grafiky. Pokud vás to zaujalo, mrkněte na suroviny v Deluxe edici této hry, vypadají velice realisticky.

Dice Settlers -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

Právě běžících kampaní na KS je mnohem mnohem více, stačil jsem vypsat jen pár z nich, které budou zanedlouho končit. O dalších zase třeba něco málo příště :-)  

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Super
V těchto novinkách určitě pokračuj.
___
redaktor Deskofobie

13.3.2018 19:31:27

Kvitujem!
Takúto aktivitu rozhodne radi uvidíme aj naďalej! :)

13.3.2018 19:34:23

Reckoners
Reckoner sem backnul a hned sem si pořídil i knížky. Hroznej brak, ale po 3 kapitolách znám všechny postavy z deskovky:)

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

13.3.2018 19:51:43

D@R

Díky za podporu!
Moc děkuji za vaši podporu a positivní ohlasy. Snad postupně KS doženu a budu více psát o tom, co se chystá, než o kampaních které právě končí :-)

13.3.2018 22:47:12

Děkuji
Tohle je moc fajn, alespoň nic nepřehlédnu.

14.3.2018 10:02:27

parada
Jen tak dal, tohle je skvely i pro ty co se v kickstarteru moc neorientuji.

14.3.2018 13:43:25

Vybíráme z Bazaru

Arcadia Quest
Arcadia Quest
Akt. cena: 1600 Kč
Končí za: 12 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas