CROWDFUNDING: Perspective - promakanější Hanabi?

Autor: PatrikBolas | 10.8.2015 | 4

Nejspíš asi znáte malou zábavnou karetku Hanabi, která se vyznačuje především tím, že vůbec netušíte, jaké karty máte na ruce. Pouze vaši kolegové - hráči - vidí vaše karty a snaží se vám je napovídat. Společně pak skládáte z těchto karet postupky, které tvoří ohňostroje a snažíte se společnými silami (v tomto případě spíše radami) porazit hru.

Minion Games, vydavatelství, které stojí za hrami jako Hegemonic nebo Manhattan Project, dobře vědí, jak úspěšným titulem Hanabi jsou, a tak si vzali jeho velice zábavný koncept nevědomosti a nabalili na něj další zajímavé mechaniky. Zhruba takovým způsobem vznikla hra Perspective.

 

Ve hře Perspective má každý hráč na ruce tři karty. Každá karta má z jedné strany napsanou jednu ze čtyř akcí a z druhé strany jednu ze čtyř barev. Hráči drží karty tak, že vidí své akce, ale nevidí barvy svých karet. Pomocí hraní karet kvůli jejich akcím teprve zjišťují, jaké barvy to vlastně drží. Cílem každého hráče je držet tři určité barvy a držet je i ve správném pořadí! V této hře si totiž nemůžete libovolně přehazovat karty v ruce a musíte si tak kromě barev pamatovat i umístění dané barvy ve vaší ruce!

Ve hře jsou tyto akce:

  • Otočení: Otočte jednu kartu v ruce libovolného hráče. Můžete si tak pomoct či jinému hráči uškodit.
  • Recyklace: Z ruky libovolného hráče odhoďte jednu kartu. Tento hráč si poté lízne kartu novou.
  • Třídění nebo informace: Zpřeházejte pořadí karet v libovolné ruce nebo někomu sdělte barvu jedné jeho karty nebo si nechte sdělit barvu jedné své karty.
  • Obchod: Dejte jednu svou kartu svému partnerovi a vezměte si od něj jednu kartu.

 

Nahoře typy akcí (i druhy barev), uprostřed reference, na stranách karty cílů.

Ve výčtu akcí jsme narazili hned na dvě další pravidla. Když si lížete novou kartu, lížete si ji samozřejmě z balíčku, který má na vrchu viditelnou akci, takže nevidíte barvu této karty, zároveň ostatní vědí, jakou akci si lížete. Dále byl zmíněn váš partner. Tato hra je totiž zamýšlena pro čtyři hráče, kdy vždy dva a dva hráči hrají spolu. Mohou si tak napovídat a přehazovat karty v ruce ve prospěch splnění svých cílů. Ve dvou či třech hráčích hraje každý sám za sebe. Získávat informace je tak mnohem těžší. 

Kampaň je krátkodobá, proto s nabídkou neváhejte. Hra je navíc za velmi příznivou cenu - 14 dolarů včetně poštovného (344 korun), přičemž datum dodání je stanoveno na leden 2016. Autoři nestojí o další stretch goaly, hru chtějí vydat tak, jak je a jelikož je již zafinancována, nemusíme mít obavy o jejím vzniku.

Kampaň končí v úterý 18. srpna 2015 v 5:00 našeho času (SELČ).

Stránka kampaně

Pravidla hry

Perspective - A Micro Card Game -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

PJ

Nevím...
...na mé gusto příliš abstraktní a suchopárné, bez příběhu a atmosféry. Zůstanu u Hanabi, které má hezké a originální téma.

10.8.2015 11:02:36

PJ
Přesně tak. Hanabi je aspoň historicky přesné :)

11.8.2015 00:11:41

Vybíráme z Bazaru

Not Alone (EN)
Not Alone (EN)
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas