CROWDFUNDING: Myraclia na Kickstarteri

Autor: Rudy | 17.9.2019 | 3

Nedávno bol spustený Kickstarter na Myracliu, druhú hru slovenského autora hry Envyra, Rudyho Priečinského. Myraclia je celkom odlišná hra, a patrí skôr do kategórie „full-game“. Naďalej je však veľmi dynamická s hracím časom 50 minút (vrátane rozbalenia a zbalenia hry), a prístupná nielen pre skúsených hráčov ale aj pre rodinné partie. Hra je určená pre 2 až 5 hráčov a je jazykovo nezávislá. Pravidlá by mali byť v slovenčine aj v češtine (na stiahnutie).

Pripojený je stručný popis hry v češtine (od autora, pozn. red.):

Ve hře soupeříš s ostatními hráči o získání chaoticky se zjevujících elementů, zdrojů života na planetě Myraclia. Musíš je získat, správně seskupit, případně vyměnit za elementy jiných hráčů a... zázrak! Pustá a nehostinná část Myraclie se mění na nádhernou kolébku života.

Povrch Myraclie je rozdělen na části představované hexa-dílky. Jedna strana dílku představuje původní pochmurný vzhled Myraclie, druhá strana krásnou novou tvář planety plnou zeleně.

Hra probíhá v kolech, které se dělí na 2 základní fáze.

V první fázi - draftovací - se hráči postupně v určeném pořadí střídají a vybírají z drafotvací desky po jednom elementy. V každém kole jsou k dispozici jiné elementy. Ty elementy, kterých bylo minulé kolo hodně a nikdo je nechtěl, mohou být nyní vzácené a žádané. A naopak. Cena za získání vzácného elementu je velká. Rychlost - a někdy i chamtivost - při získávání elementů určí důležité pořadí pro druhou fázi - teraformace. V ní hráči využívají získané elementy a přeměňují jednotlivé pusté části planety na Myraclii plnou života. Pozor, být první v pořadí však neznamená vždy výhodu. Pokud jsi byl v první fázi chamtivý nebo jsi zvolil nesprávnou kombinaci elementů, další hráči v pořadí mohou na tomto získat a zaměnit své elementy za ty, které jsi nevyužil.

Do poslední chvíle si nemůžeš být jistý, kdo získá titul Tvůrce Myraclie.

Při závěrečné bodování jsou hráči odměněni za podobu teraformovaného území a získávají různé bonusy za jejich příspěvek k celkové finální podobě Myraclie.

Tvou odměnou je zcela nová Myraclie, krásná a plná života. A také pocit, že jsi k tomu přispěl... nejvíce.

Redakční dovětek: Myraclii v základní verzi můžete mít za příspěvek 29 USD (necelých 700 CZK / 26,5 EUR) + 9 USD poštovného.

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 2. 10. 2019 v 16:00 našeho času (SELČ)

MYRACLIA: Draft - Terraform - Expand -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Dakujem vsetkym 'zatrolenym' podporovatelom...
...ani Envyra by sa bez Vas nedostala tam kde je!

Rudy Priecinsky
Autor Myraclie a Envyry

18.9.2019 15:02:51

Vybíráme z Bazaru

SET Star Wars X-Wing (second edition)
SET Star Wars X-Wing (second edition)
Akt. cena: 5300 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas