CROWDFUNDING: Kampaň Siege of the Citadel jde do finále!

Autor: kubicvak | 4.10.2016 | 3

Milí přátelé deskových her.

V těchto dnech na kickstarteru finišuje kampaň deskové hry Siege of the Citadel - 2nd Edition, což si myslím, zaslouží zvýšenou pozornost.

Jedná se o remake úspěšné figurkové hry Siege of the Citadel z roku 1993, která se odehrávala ve světě Mutant Chronicles. U nás je tento svět dobře známý a těší se velké oblibě mezi hráči a to díky sběratelské karetní hře DoomTrooper a figurkovým hrám Warzone, či výrazně mladší Mutant Chronicles od FFG. Zvlášť sběratelská karetní hra DoomTrooper u nás zažila svého času obrovský rozmach a díky české lokalizaci a skvělým artům Paula Bonnera a získala si srdce mnoha hráčů.

Siege of the Citadel - 2nd Edition Techno Fantasy Boardgame je klasická figurková stolní hra pro 1-5  hráčů (s rozšířeními až 7) od Cabinet & Modiphius, ve které se ujmete role statečných doomtrooperů a povedete je do boje proti Černé legii. Hra nabízí několik herních způsobů – semi-kooperativní, plně kooperativní, či sólo hru.

         

Na hře pracuje téměř hvězdný tým autorů, mezi kterými jsou jména jako Richard Borg (Memoir 44, Battlecry & Battlelore), Eric M Lang (Blood Rage, Arcadia Quest, Chaos in the Old World a Warhammer 40,000: Conquest), Kevin Wilson (Descent: Journeys in the Dark a Arkham Horror) a v třeba také Jay Little (X:Wing Miniatures Game a Blood Bowl Team Manager). Tento řetěz zvučných jmen a neméně zvučných herních titulů mluví, do značné míry, sám za sebe.

Grafickou stránku hry má na starosti grafik a ilustrátor Stefan Kopinski, jehož ilustraci můžete vidět na přebalu hry. Nové arty vznikají v průběhu kampaně, a i když se jeho styl od legendárního Paula Bonnera liší, reálie, postavy a místa, zůstávají. Projekt si na Kickstarteru vede více než dobře. Svůj původní cíl, tedy 60 000 $ již několikanásobně překonal. Díky dobrým výsledkům v kampani, byla zveřejněna a následně odemčena, celá řada goalů, mezi nimi i dvě velké expanze. První rozšíření, Brotherhood, přináší do hry novou frakci – Bratrstvo, druhá expanze - Luna City pak nabízí téměř detektivní zápletku, ve zkorumpovaném velkoměstě. Obě pak kromě nového materiálu, slibují také rozšíření o dalšího hráče a dokonce mírné úpravy pravidel a herních mechanik, v závislosti na tématu.

Siege of the Citadel - 2nd Edition Techno Fantasy Boardgame -- Kicktraq Mini

Pokud byste se rozhodli projekt podpořit, máte v podstatě dvě možnosti. První, úspornější, variantou je DoomTrooper pledge, ve kterém za 69$ (asi 1650 Kč) získáte základní hru s menším množstvím obsahu odemčeného během kampaně. Nebo můžete utratit rovnou 149$ (asi 3500 Kč) za Dark Legion pledge, kde kromě základní hry, získáte obě expanze a opravdu velké množství přidaného obsahu. V tuto chvíli se v tomto balíčku nachází poctivá porce 93 miniatur a jejich počet neustále roste!

Kampaň končí v sobotu 8. října 2016 3:00 PM (CST)

Stránka kampaně na Kickstarteru

Pokud Vás hra zaujala, máte chuť zažít pořádnou porci dobrodružství ve světě Mutant Chronickles po boku Mitche Huntera, Vince Diamonda nebo třeba Ezoghoula, tak neváhejte. Do ukončení kampaně zbývá několik posledních dní!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

FFG
Tak právě vyšla zpráva, že FFG bude pomáhat z vydáním hry.

6.10.2016 08:43:44

...
Ok jdu do toho s Vami☺

6.10.2016 22:43:38

Vybíráme z Bazaru

legacy the testament of duke de crecy
Akt. cena: 110 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas