CROWDFUNDING: Enchanters, Prehistory, Skull Tales, Lincoln, Legends of Signum...

Autor: D@R | 13.5.2018 | 1

Po náročném týdnu přináším konečně malé ohlédnutí za novinkami na Kickstarteru. Z důvodu nedostatku času uvádím jen některé kampaně, a tak budu moc rád, když můj přehled případně doplníte vlastním článkem nebo komentářem.

Než se rozhodnete nějakou z kampaní podpořit, ještě malé varování: dobře zvažte, komu a za co chcete dát své peníze. Odvážné plány na velkolepou hru mohou snadno skončit nezdarem. Buďte proto opatrní. Největší riziko vidím u dosud neznámých designérů, kteří přícházejí s projekty s větším množstvím miniatur. Na druhou stranu komu jinému, než právě začínajícím autorům, by měl Kickstarter sloužit? Jak to vidíte vy, podle čeho si vybíráte?

Dice Dungeon

Vertikální dungeon crawler z kostek, určený v základu pro 2 hráče (se stretch goaly až pro 4). Vložením kostky do „vafle“ se odhalí kus mapy nejen vám, ale i soupeři. Hra končí, jakmile si jeden z hráčů proklestí cestu ven z podzemí. 

The Dice Dungeon -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Hard City Board Game

Policajti proti mutantům doktora Zera. Hra pro 2-5 hráčů, kdy jeden hraje za zlého profesora a jeho hordy zeleňáků a ostatní jsou ti hodní strážníci ochraňující nevinné občany města. Pocta všem béčkovým akčním filmům 80. let.

Hard City Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

VERTIUM

Malý nezávislý projekt. Hra pro 2-4 hráče o kolonizaci vesmíru a souboji o vzácný nerost. Zatím však velký zájem backerů nezískala.

VERTIUM -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Cosmic Run: Regeneration

Závody v objevování vesmíru pro 1-4 hráče. Pravidla jsou uzpůsobená pro kooperativní, kompetitivní i sólo hru. V každém kole hráč nejdříve hodí šesti kostami a pak se rozhoduje, jak jejich hodnotu využije. Pro akci musí použít alespoň jednu z kostek, aby mohl ostatní přehodit a využít nový výsledek. To lze opakovat, dokud vám nedojdou kostky nebo akce. Někdy se vám vsadit na štěstí určitě vyplatí, jindy si budete nejspíš vyčítat, že jste nehráli raději konzervativně. Trochu mi to zní, jako správný recept na dobrou zábavu.

Cosmic Run: Regeneration -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

AZIMUTH: Ride The Winds

Jste na moři v málé bárce, odkázání na milost větru a svoji naději upínáte k slebému světlu majáku v dálce. Povede se vám bezpečně dostat se na pobřeží nebo zahynete ve zrádných vodách? Rychlé euro prověří navigační schopnosti 2-4 hráčů.

-

AZIMUTH: Ride The Winds -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Martin Wallace's Lincoln ACW board game

Máme ho tu zas. Martin Wallace je nezmar, který stojí za desítkami her. Tentokrát si vzal za cíl připomenout hráčům okamžiky Americké občanské války. Hra je určena pro 2 hráče, kdy jeden ovládá jednotky Unie a druhý hraje za stranu Konfederace.

Martin Wallace's Lincoln ACW board game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Legends of Signum: Battle for Vallor

Figurkové wargame hry se na KS těší velké oblibě. Teď je tu další. Když byste měli utratit peníze, vyhraje tato Bitva o Vallor nebo by vás spíš lákala Confrontation, které právě končí kampaň?

Legends of Signum: Battle for Vallor -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

STREETS OF STEEL: The SideScrollin' Beat'em Up Boardgame

S touto kooperativkou pro 1-4 hráče zažívám malé déja vu, protože se velmi podobá nedávno inzerované hře MegaMetroCity (kampaň byla zrušena). Jestli pamatuje hrací automaty z 80. let, přesně si vybavíte ten typ hry, kdy jdete ulicí stále vpřed a bojujete se záporáky, dokud nedojdete až na konec, kde vás čeká finálový fight s bossem.

STREETS OF STEEL: The SideScrollin' Beat'em Up Boardgame -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Penny Lane: A Charming Game of People and Pennies

Na pohled krásně zpracovaný karetní worker placement pro 2-4 hráče, kteří ve městě budují svoji vyhlášenou ulici. Bude se ta vaše více podobat luxusní Pařížské nebo se dostane do povědomí spíš jako ostravská Stodolní? :-)

Penny Lane: A Charming Game of People and Pennies -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Skull Tales: Full Sail!

Semikooperativní hra s pirátským tématem od španělských vydavatelů pro 1-5 hráčů. Ve hře se toho děje skutečně hodně. Nejdříve bude třeba ukočírovat posádku. Každý z hráčů má totiž jiný tajný úkol a může se stát, že nesouhlas s kapitánovými rozkazy povede až k pokusu o vzpouru. Na cestě mezi ostrovy v Karibském moři si také dejte pozor na lodě námořních jednotek, nemájí piráty v lásce. Jakmile se vylodíte, je čas na dobrodružství. Čeká vás prohledávání neprobádaných končin ostrova. Hrobky mohou skrývat vzácné poklady, ale nejspíš také smrtelné nebezpečí. Po návratu do Tortugy je čas vyléčit rány, získat nové vybavení a hurá na další výpravu. 

Skull Tales: Full Sail! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Kodama Duo: Kindred Spirits

Varianta pro 2 hráče se dá použít i jako rozšíření původní hry Kodama: The Tree Spirits. Přikládáním karet, postupně rozšiřujete korunu stromu, abyste tak vytvořili domov pro umístění svých Kodama (lesních duchů). 

Kodama Duo: Kindred Spirits -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Prehistory

Už jen několik málo dní zbývá do konce opakovací krátké kampaně na strategickou hru pro 1-4 hráčů s tématem začátku lidské civilizace. Hra se odehrává na dvou boardech zároveň, na desce vesnice a hexových dílcích krajiny. Zatímco ve vesnici je zaznamenán váš technologický postup, akce rybaření, lovu, migrace, malování, sběru a rituálů, na druhém hracím plánu půjde pak především o ovládání území, zakládání nových osad a zisk dalších zdrojů. Velice zajímavá mechanika je rozdělení hracích fází na jaro, léto a podzim, kdy vaše schopnost zajisti si dostatek potravy a surovin během jara, výrazně ovlivní možností akcí, které budete moci provádět v létě.  

Prehistory - Kickstarter Edition -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Enchanters: Overlords

Karetní hra Enchanters pro 2-4 hráčů nyní s novými rozšířeními a  navíc v krabici, kam se vejde vše, včetně karet ze základu. Spojováním vlastností karet z nabídky budete vytvářet jedinečné artefakty, jejichž síla vám pomůže ke zdolání nepřátel. Nejúspěšnější obránce vesnice se stane celkovým vítězem.

 

Enchanters Overlords -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Starý svět - exkluzívny KS PLAYMAT CZ
Zaklínač: Starý svět - exkluzívny KS PLAYMAT CZ
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas