CROWDFUNDING: Confrontation, Miskatonic University, Nothing Personal, City of Kings ...

Autor: D@R | 19.4.2018 | 6

Začátkem tohoto týdne se na KS vyrojilo tolik nových kampaní, že jednoduše nejsem schopen věnovat pozornost každé z nich. Představím vám proto jen projekty, které se dostaly do mého užšího výběru. Pokud vám zde bude chybět hra, která by si přeci jen zasloužila více pozornosti, budu rád, když na ni upozorníte v komentářích. Díky ;-)

Confrontation

Máte rádi wargame? A vystačíte si pro začátek se 178 unikátními miniaturami rozdělenými do 16 různých frakcí? Přesně tolik je totiž figurek v základní krabici. K tomu hrací podložky, nějaké terény, žetony a kostky. Plus samozřejmě bonusy, které se odemknou během kampaně. Nutno podotknout, že to rozhodně nezískáte za hubičku, nicméně prvním dvoutisícům backerům nabízí tvůrci hry menší slevu. Hra je určena pro 2-4 hráče.

Confrontation – Classic The legendary skirmish game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Gravity Warfare

Velice originální rodinná hra s deskou ve tvaru zahnutého rohlíku umístěnou asi tak 20 cm nad stolem. Deska se může otáčet  kolem své osy a naklánět do stran. A přesně na tuhle nestabilní základnu, budete umisťovat své dílky. Kdo je umístí všechny, aniž by ostatní shodil, vyhrál. Zábava pro 2-4 hráčů (s rozšířením i pro 6).

Gravity Warfare™ - Gaming on a Whole New Level. -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kicstarteru


 

Miskatonic University: The Restricted Collection

Cthulhu je věčný. Tentokrát se toto horrorové téma objeví ve hře typu „pokoušej své štěstí“. Je určena pro 2-5 hráčů a za jejím vývojem stojí tvůrci Call of Cthulhu a také známý tvůrce Reiner Knizia. Mimochodem, výčet jeho her vydá zde na ZH asi na 5 stránek :-)

Miskatonic University: The Restricted Collection Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

No Escape

Jestli už vás nudí kooperativní únikovky a spíš než pomáhat, by vás bavilo trochu zaškodit, mám pro vás jeden tip. Hra je určena pro 2-8 hráčů a vidím v ní přímou konkurenci pro The Awful Orphanage, které právě končí kampaň. No Escape je však cenově mnohem dostupnější.

No Escape -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Samsara

Kolo života. Pestře graficky zpracovaná hra se zenovým tématem pro 1-5 hráčů. Vaším úkolem bude povznést svoji duši a jako první vstoupit do Nirvány. V podstatě jde o deckbuilding, ve kterém se budete snažit poskládat kolekci karet pro získání amuletů a zároveň se vyhnout kartám špatné karmy, které by váš vstup do buddhistického ráje jen oddalovaly.

SAMSARA, the Board Game -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Nothing Personal Revised Edition

Nové vydání karetní hry Nothing Personal pro 2-5 hráčů. Pobavilo mě upozornění tvůrců, že se rozhodně nejedná o kooperativní hru. Naopak je dovoleno se navzájem obviňovat či zrazovat, lhát, podvádět, no prostě dělat spoustu špatných věcí. Asi byste měli vědět, že jedním z tvůrců hry je Tom Vasel, ano ten. Zřejmě proto najdete v balíčku i mafiánu jménem Sammi Healetti :-)

Nothing Personal Revised Edition -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

The Pirate's Flag

Rodinná záležitost pro 3-6 hráčů. Je to vlastně závod, kdo nejdříve propluje zrádnými vodami, ukořistí vlajku a dokáže se s ní vrátit zpět. Pohyb, stejně jako boj, se vyhodnocuje dle hodu kostek. Výsledek ale můžete ovlivnit zahráním karet z ruky. Najdou se i škodící karty, které využijete v tahu soupeře. Potěší i nabízená cena.

The Pirate's Flag -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

The City of Kings

Reprint kooperativní dobrodružné hry pro 1-4 hráče. V kampani i s vylepšenými komponentami a rozšířením nahrazující původní kartonové postavičky za plastové miniatury, plus další nové charaktery. Ve hře budete ovládat nejen svého hrdinu, ale také dělníky, kteří vám pomohou získávat zdroje. 

The City of Kings: Ancient Allies and Vadoran Gardens -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Village Pillage

Opakování předchozí kampaně. Tentokrát to, zdá se, vyjde. Rychlá karetka pro 2-5 hráčů. Rozhodně se chystám otestovat PnP vezi. Pravidla jsou jednoduchá, zahrát jednu kartu vlevo, jednu vpravo. Přitom vybíráte pouze ze čtyř možností - nákup, sklizeň, zloděj a zeď. Co zahrají soupeři?

Village Pillage - a 30-minute game of risk and betrayal! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Kitchen Rush: Piece of Cake

Je rozšíření pro rodinnou realtimovou kooperativní hru Kitchen Rush pro 1-4 hráče. Jak už sám název napovídá, rozšíření přináši do hry možnost kuchtit také dezerty. Komponenty vypadají dobře, nejvíce mě zaujaly dřevěné žetony surovin.

Kitchen Rush - Piece of Cake -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru


 

Dungeon Boss: The Board Game

Kooperativní deskovka pro 1-5 hráčů inspirovaná hrou z mobilu. Ovládáte svého hrdinu a bráníte se nájezdy nestvůr. Pravidlově je to, zdá se, jednoduché, boj se vyhodnocuje na základě hodu kostky. Tvůrci slibují malované miniatury, ale i tak si říkám, jestli tu cenu nenasadili příliš vysoko.

Pozn. red.: evidentně si to D@R říká správně, než jsem stihl novinku schválit, byla kampaň zrušena. Odstavec přesto nechávám.

Dungeon Boss: The Board Game -- Kicktraq Mini

Stránka kampaně na Kickstarteru


 

The Creeps: Extraction Point!

Apocalyptická karetní hra pro 2-6 hráčů. První hráč, který posbírá plány na sestavení rádia a zavolá o pomoc, bude zachráněn, rozumněj vyhraje hru :-) Mezi tím, bude třeba prohledávat lokace, sbírat užitečné věci a bojovat s nemrtvými a jinou havětí. Hra, kromě kostky a stovky žetonů, obsahuje 168 karet, a to vše za pár dolarů. Bohužel chybí video ze živé hry a zatím nejsou jasné podmínky dopravy. Škoda.

The Creeps: Extraction Point! -- Kicktraq Mini

Stránky kampaně na Kickstarteru

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Postav si svůj Kačerov - Karty + Pravidla od 1 Kč
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas