CROWDFUNDING: Bossin' Space

Autor: Wolfsen | 27.8.2019 | 13

V úterý 27. 8. začala na Kickstarteru crowdfundingová kampaň českého vydavatelství Time Slug Studio na jejich novou hru Bossin' Space.

Hra je to kooperativní a je silně inspirovaná arkádovou videohrou Space Invaders. Hráči v ní společně ovládají vesmírnou loď a brání se nájezdům mimozemských útočníků.

   

Vlevo: Rozložená hra, vpravo: testování prototypu na Zatroconu

Na začátku každého kola hráči nejprve odhalí 4 karty hrozby a případně 4 karty hrozby bosse. Poté ze svých karet velení vybírají dohromady 4 kousky, které pokládají lícem dolů na hrací plochu. Hráči mezi sebou nesmí mluvit o obsahu svých karet ani o kartách, které dávají do hry.

Poté co všichni zahráli svou kartu se tyto otočí lícem vzhůru a hráči kolektivně rozhodují o pořadí jejich vyhodnocení. V případě neshod má rozhodující slovo kapitán kola. Po seřazení karet se vyhodnotí v pořadí karta velení > karta horzby > (karta hrozby bosse) > další karta velení atd.

Za sestřelené nepřátele budete získávat zkušenosti, za něž si budete moci vylepšit karty velení.

      

Vlevo: deska vylepšení, uprostřed: časová osa (karty hrozeb a velení), vpravo: karty nepřátel

Hra je dostupná ve dvou edicích - bežné a KS exclusive. Běžná by mohla být později dostupná i v obchodech, ale v tuto chvíli to není jisté. V KS exclusive edici budou k dispozici speciální scénáře (např. pronásledování bosse polem asteroidů), epičtí bossové a další exkluzivní bonusy.

Základní hru můžete získat za Adamsovských 42 USD (necelých 1000 CZK / 39,5 EUR), KS exclusive pak za 59 USD (cca 1400 CZK / 54 EUR). Poštovné po Česku by mělo být zdarma, na Slovensko pak do 100 CZK (cca 4 EUR).

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 24. 9. 2019 ve 23 hodin našeho času (SELČ)

Bossin' Space v rozhovoru Deskofobie

Bossin' Space v JOUOB.castu

Bossin' Space - game of spaceship command -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

:-)
Vypadá to fakt dobře!

27.8.2019 21:54:50

Cena
Vypadá to zajímavě, jako filler by to mohlo být fajn, ale 14 kil za tu trochu papíru? To mi přijde dost...

28.8.2019 12:11:47

Neo1tex /souhlas
Jj měl jsem v hledáčku a měl jsem v plánu podpořit... Ale cena mě odradila... A poštovné v ČR zdarma to ne zachránilo...
______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

28.8.2019 12:27:44

Pravidla
Cena je ok, ale kde jsou cesky pravidla:)?



"I want to play a game." Jigsaw

28.8.2019 13:06:51

Pravidla
dle vyjádření vydavatele:
"Ano, česká pravidla budou na 100 % ke stažení, zda se povede celá česká edice zatím nevíme."

28.8.2019 13:37:13

Pravidla a cena
Jako jeden z autorů potvrzuji, že česká pravidla budou 100% ke stažení.

Chápu, že cena může být pro někoho už příliš vysoká. Dát ji se stejným obsahem nižší, by však bylo pro začínající studio příliš riskantní. Zmíněných 14 kil za trochu papíru Kickstarterové edice (Herní deska, působivá/veliká kartonová standee, okolo 240 větších karet, kartonová deska vylepšení, plastové kostičky) bude ve výsledku na spotřebu materiálu blízko třeba základní edici Eldritch Horroru. Takže si troufám říct, že toho papíru bude docela dost. A cenově to tak i odpovídá. (EH se stále na stránkách vydavatele prodává za 59 dolarů. Při uvedení na český trh se prodával mezi 1100 (česká verze) - 1600 korunami (anglická verze).)
Cenu bychom hrozně rádi nabídli nižší, ale bez smlouv s distributory, kteří by odebrali dostatečné množství kusů, to fakt není snadné.
Nicméně, jak říkám, chápu, že vedle jiných Kickstarterů s plastovými figurkami za méně peněz, to může vypadat draze. Snad se jednou dostaneme do stavu, kdy budeme dělat deseti tisícovou výrobu a cena bude moci být nižší. Teď se opravdu snažíme dělat, co můžeme, abychom to nabídli za co nejrozumnější cenu.
Díky za pochopení.

29.8.2019 11:58:13

Cena a pravidla
Viděl jsem to už na více místech, ale začít KS bez pravidel hry je podle mnoha zdrojů blbost. Třeba jste to nevěděli a nebo vám někdo špatně poradil. Neberte to prosím nějak špatně, jen předávám info. :-)

S cenou je to vždy problém, ale bohužel se musím přidat k ostatním, hra svým "grafickým" obsahem není na první pohled nijak rozsáhlá a proto cena 1.000 - 1.400 Kč může vypadat jako moc. Nelze srovnávat počet komponent nebo hmotnost spotřebovaného papíru a ještě to srovnávat s tituly jako EH, to je úplně jiná liga/ jiná hra.

Přesto držím palce ať se to podaří!

___________________________
/-Autor projektu Euthia-\

29.8.2019 14:02:09

Cena
Hoši, hoši...
To fňukání nad cenou moc nechápu. Mě tam toho matroše přijde docela dost.... A ohánět se plastovejma figurama, který dost často nijak nevylepšujou hru jako takovou, ale jen vizuál, kterej občas maskuje to, že hra není nic moc.... Co by byla asi tak rozumná cena... 800? 900? Ok. Rozdíl cca pětikilo. Tohle každej z nás minimálně 3x do měsíce prokalí v hospodě... Takže si jednou odpustite bolehlav druhej den a žaludek na vodě a místo toho máte doma zajímavou a vtipnou kooperační a navíc dobrej pocit, že podpoříte domácí tvůrce. Ještě jedna věc - kolik by asi stala tahle hra v p'n'p, kdyby člověk šel do klasickými copy centra a chtěl to za normální prachy vytisknout všechno v barvě na dobrej papír....
Ale nikomu to nechci cpát a brát mu jeho názor....

29.8.2019 15:54:51

Kospin
Dej si nádech a výdech, jednu si plácni a pak se znovu podívej, kdo se tady začal "ohánět plastovejma figurkama" :-).

Vnímání ceny je ryze individuální a nemusíme tady dojít k žádné shodě. Pro autora to může být zajímavá sonda do vnímání zákazníků. Jako asi většina z nás tady uvalím pravidelně za hry balík, ale tohle není o pětikilu. Jak už padlo, nejsou zatím k dispozici ani pravidla a to je prostě moc "proti" a málo "pro".

29.8.2019 18:47:09

Figurky
A ještě dodám: figurky jsou mě osobně úplně ukradený.

29.8.2019 18:49:42

Cena
Cena asi bude problém, protože to řeší i cizinci (pod videem u Rahda).

29.8.2019 20:30:36

Cena
Ano, cena bude největší problém podle toho, co nám lidé píší.
Neo1tex: Určitě je dobře, že to říkáte. Ve výsledku je úplně jedno, co za tím stojí. Důležité prostě je, jestli to někomu přijde hodně nebo málo. My jsme si vypočítali, za kolik to jsme reálně schopni nabídnout a teď buď přijde ta reakce, že je to OK nebo ne. Což je úplně férový postup.

Uvidíme, jak se to ještě bude hýbat, máme vymyšlené ještě nějaké nápady, jak více zapojit backery.
Pravidla zveřejníme s dalším updatem. Pro tuto chvíli máme jen Gameplay (a v něm je "how to play" video), plus Radho to ukázal dost hezky, i když tam na pár věcí občas zapomínal.

SwamRazer: Tohle není tak jednoduchý. Pravidla jsou hodně důležitá u figurkovek, protože tam reálně hrozí, že to bude velkej shit (což zase řadě sběratelům nevadí). U nás je ten gameplay vidět. Ale samozřejmě pravidla chybí a doplníme je, i když reálně si lidé spíš stěžují na cenu, ne pravidla (jak se to hraje většina pobere z jednoho z videí).
---
Autor hry Velryby ničí svět a Bossin' Space

29.8.2019 21:58:09

Neo1tex
Nadechl sem a vydechl a jednu si plácnul.... Máš pravdu, ten plast sem tam uved já jako první, a to sem žil v domnění, že se to tady v tyhle diskuzi vyskytuje...Hmm, sem asi vlákno četl moc rychle za pochodu. Nicméně, že občas plast kamufluje nedotazenou hru, za tím bych si s dovolením stál. A pravda je, že pravidla by mohly být, i když u spousty KS je třeba je draft, kterej nemusí bejt konecnej a může bejt zavádějící. A tady (na stránkách KS) my vysvětlení hry přijde dostatečný, abych si udělal představu,jak hra funguje. A mě se to osobně dost zamlouvá. A souhlasím s tebou - jako suchýmu prostými euro posunovači je i mě je plast úplně ukradenej.

29.8.2019 22:39:36

Vybíráme z Bazaru

Detektiv Po stopách zločinu
Detektiv Po stopách zločinu
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas