CROWDFUNDING: ...and then, we held hands.

Autor: Wolfsen | 22.9.2015 | 3

Málem bychom vás nestihli informovat o kampani úspěšné hry ...and then, we held hands. (...a pak jsme se chytili za ruce.).

Kickstarterová kampaň a úspěšná hra? Nepředbíháme? Nikoliv, ...and then we held hands vyšla původně jako tzv. print & play, tedy volně ke stažení a domácí výrobě. Už v této podobě však zabodovala, jak mezi hráči, tak tak mezi recenzenty. Získala například cenu Golden Geek v kategorii nezávislých autorů. A protože kvalita verze print & play jen stěží dosáhne kvalit profesionálně vydané hry spojili debutující maltezští autoři David Chircop a Yannick Massa s vydavatelstvím Ludicreations a výsledkem je kampaň, o níž právě čtete.

V této kooperativní hře pro dva s originálním námětem představují hráči pár, který je na pokraji rozchodu. Cílem hry je najít emoční rovnováhu a souznění a vztah zachránit.

Aby toho hráči dosáhly pohybují svými kameny po síti s barevnými uzly, která představuje spleť emocí, a plní zadané úkoly - skončit ve vhodnou chvíli na uzlu správné barvy. K tomu používají karty emocí. Ty mají po stranách 2 barevné pruhy. Odhozením karty se může hráč přesunout na uzel barvy jakou má jeden z pruhů. Hráči si ovšem nemohou vybírat - musí vždy použít jen jednu stranu karty - podle toho, na které polovině sítě skončili svůj předchozí tah.

Hra končí vítězstvím, pokud jsou splněny všechny úkoly a hráči se potkají ve středu sítě. Pokud ovšem některý z hráčů nemůže provést svůj tah, nebo dojde balíček karet emocí, tak se vztah rozpadl a hráči prohrávají. Zdá se vám to jednoduché? To proto, že jsme vám zatím zatajili, že se hráči nesmí na svém postupu domlouvat. Leda "telepaticky". Hra tak pomáhá i souznění samotných hráčů.

Protože tato ezoterická hra je hotová a nesnesla by příliš zásahů nenabízí žádné odměny za mnohonásobné převýšení požadované částky. Něco oproti PnP přece jen má - ilustrace Marie Cardouat! Pokud vám toto jméno nic neříká, napovíme vám jedním slovem - Dixit.

Hru získáte za příspěvek 19 USD + 4 USD poštovného (asi 460 Kč).

Kampaň končí 30. 9. v 6 hodin ráno našeho času (SELČ).

Stránky kampaně

Volně stažitelná verze hry

and then we held hands -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hero realms
Hero realms
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas