BOARDBROS: Plný sklad

Autor: 1a2a3a4 | 1.3.2022 | 7

Vydavatelsví BoadBros 25. 2. informovalo o naskladnění dvou novinek. Na skladě jim přistály hry: Mini Express a Útulná doupata.

Mini Express je vláčková hra, ve které budete budovat železnice a nakupovat jejich akcie. Nenechte se však zmást tímto drobným popisem. Nejedná se o hru typu 18XX. Tato hra je přístupná pro hráče již od osmi let v počtu jednoho až pěti hráčů a jedna partie by se měla dát stihnout za půl až tři čtvrtě hodinky.

Mini Express se odehrává buď na území Spojených států amerických v devatenáctém století, nebo na mapě Evropy. Čeká vás budování transkontinentální železnice (hrajete-li na mapě USA) pomocí čtyř společností ve hře. Hraje se na body, které se sčítají na konci hry, přičemž zde hraje roli, kolik máte akcií které společnosti, jaký máte u dané společnosti vliv a jak má která společnost dlouhou kolejovou síť. Čím větší máte vliv a zároveň čím delší koleje daná společnost má, tím jsou vaše akcie hodnotnější (přinášejí vám víc bodů).

 

Útulná doupata (v originále Creature Comforts) jsou rovněž rodinnou hrou pro jednoho až pět hráčů. Kazdý hráč se zde ujme jedné zvířecí rodinky, kterou pomocí takzvaného worker/dice-placementu (tedy hlavní mechanikou je umisťování pracovníků / kostek na jednotlivé akce), bude vysílat lesní zvířátka sbírat během osmi měsíců (osmi herních kol) suroviny tak, abyste si mohli co nejvíce zútulnit své obydlí (ziskem karet potěšení jako jsou třeba houpací křeslo, flétny, čajová konvice, jablečný koláč a nebo například různé deskové hry...) a přečkat díky tomu dlouhou zimu.

 

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra Vesmirna agentura
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas