BOARDBROS: Dotisk hry Naše osada včetně rozšíření s názvem Naše osada: Kutilové

Autor: Tomoko | 30.5.2023 | 2

Vydavatelství BoardBros chystá dotisk již dříve vydané hry Naše osada (Little Town) dvojice autorů Aya a Shun Taguchi. Tentokrát v rámci dotisku základní hry zahrnuli také premiérové vydání rozšíření s názvem Naše osada: Kutilové (Little Town: Artisans), za jehož vznikem stojí studio L'Équipe Ludique. V současné době jsou již spuštěny předobjednávky s plánovaným naskladněním na podzim letošního roku. V rámci předobjednávky lze zakoupit také kovové mince.

Privátní: 2023-05-30-04.png

Naše osada je chytrá a pravidlově přístupná strategická hra, využívající mechaniku worker-placement (umisťování pracovníků). Hráči se v této hře ujímají svého týmu fachmanů, jejichž chytrým umisťováním na políčka herního plánu získávají suroviny (dřevo, kámen, obilí, ryby), peníze, aktivují své nebo protihráčovy budovy, případně vlastní budovy staví, přičemž nabídka dostupných budov se v každé hře obměňuje. Cílem hráče je tedy získávat suroviny a peníze a s jejich pomocí budovat město. Budovy totiž různým způsobem zefektivňují těžbu a přinášejí vítězné body, přičemž úkolem každého hráče je také po každém kole nasytit své pracovníky, aby se vyhnuli postihu. Zároveň mohou hráči v průběhu hry plnit tajné úkoly, za které mohou získat další body. Vítězem se stává hráč, který má po čtyřech kolech nejvíce vítězných bodů.

Rozšíření Naše osada: Kutilové umožní hráčům specializovat své fachmany na sběr surovin nebo stavbu budov. Pokaždé, když vykonají práci, na kterou jsou odborníky, získá hráč příslušný bonus. V balení lze dále nalézt nové budovy, další karty cílů a také nový herní plán s novými destičkami, z nichž si před sebou budou hráči tvořit panorama.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s herní dobou okolo 45 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hrdina v kostce + rozšíření Bestiář + inserty
Hrdina v kostce + rozšíření Bestiář + inserty
Akt. cena: 1425 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas