BLACKFIRE: T.I.M.E Stories skladem a release SW: Destiny

Autor: Wolfsen | 1.12.2016 | 2

Blackfire včera naskladnil T.I.M.E Stories.

V této dlouho očekávané novince se hráči stanou časovými agenty a budou se snažit zabránit různým časovým anomáliím a paradoxům vzniklým kolizemi alternativních realit. Hra čerpá z aktuálně populárního konceptu Legacy, byť se nedá mluvit přímo o hře tohoto typu. Autoři ji popisují jako "decksploration", což je kombinace anglických slov deck (mj. balíček karet) a exploration (průzkum).

Narozdíl od her typu Legacy, ve kterých dochází ke změnám v pravidlech a dokonce nevratným změnám komponent, pramení zde intenzivní atmosféra neočekávaného z balíčku karet, který hráči při hře prozkoumávají (a neměli by jím proto listovat před hrou). Jedná se tak vlastně o hru scénářovou. Podobně jako u her typu Legacy je však hra po jednom zahrání jen obtížně znovuhratelná, protože hráči již (alespoň částečně) znají obsah balíčku a schází tak moment překvapení, na němž hra staví.

"Jedna hra" vám však vydrží na několi sezení a díky důmyslnému insertu můžete hru mezi sezeními snadno uložit. V základní krabici - kterou BF právě naskladnil - jsou komponenty samotného systému hry a jeden scénář. Vychází však také rozšíření se scénaři dalšími a také se dají najít scénáře fanouškovské.

Dnes má také celosvětovou a zároveň i českou (tj. v české lokalizaci) premiéru nová sběratelská kostkovo-karetní hra Star Wars: Destiny. O té jsem psal již dříve. BF měl jak základní balíčky, tak boostery prvního cyklu k dispozici s předstihem a tak je již dnes můžete nalézt na pultech obchodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tainted Grail dice expansion
Tainted Grail dice expansion
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 22 hodin

Offcanvas