BLACKFIRE: Star Wars Destiny

Autor: Wolfsen | 1.8.2016 | 8

Společnost Fantasy Flight Games v pátek oznámila novou, dle svých slov kostkově-karetní, hru ze světa Hvězdných válek - Star Wars: Destiny. Blackfire vzápětí sekundoval s výrokem, že už tuto hru mají přeloženou. Pojďme se tedy podívat, co nás čeká.

Star Wars: Destiny bude sběratelská hra pro dva. Jeden se ujme světlé strany síly a druhý té temné. Každý hráč bude mít balíček (až?) 30 karet, z nichž některé s sebou do hry přináší i kostky. Kostka vždy nese zmenšenou ilustraci stejnou jako karta, takže korespondence je jednoznačná. Na kartě jsou naopak vytištěny všechny možnosti, které vám na kostce mohou padnout.

      

 

Uprostřed: anatomie karty hrdiny, vlevo a vpravo: karty vylepšení, resp. podpory s kostkami.

Karty jsou 5 druhů.

  • Hrdinové, kteří souboj vedou (každý hráč bude začínat se dvěma hrdiny) a kteří vždy mají svou kostku.
  • Jednorázové karty událostí.
  • Karty vylepšení, které lze přiřadit hrdinům.
  • Karty podpory, které není nutné s hrdiny svázat, ale mají déletrvající účinek. Karty vylepšení i podpory mohou, ale nemusí mít kostky.
  • A nakonec mimo balíček stojící karty bojiště. Každý hráč si do partie přinese jedno bojiště a kostkou se rozhodne, na kterém souboj skutečně proběhne.

Jedno kolo hry probíhá tak, že hráči střídavě provádějí po jedné akci, dokud oba nepasují. Dostupné akce jsou např. aktivace karet, použití kostek (jednou za kolo až všechny kostky se stejným symbolem naráz), přehození kostek (za odhození libovolné karty z ruky) nebo uchvácení bojiště. Poslední jmenovaná akce vás však donutí další akcí pasovat a jen se dívat, co dále kuje váš protihráč. Zato však budete v dalším kole začínat.

Cílem je pochopitelně vyřazení obou soupeřových hrdinů.

Příklad útoku (použití kostek)

 

Po dlouhé řadě tzv. LCG se opět jedná o opravdu sběratelskou hru. V základních balíčcích budou sice vždy stejné sady 24 karet a 9 kostek (a pravidel a žetonů), ale v boosterech už budou karty i kostky náhodné (vždy 5 karet, z toho 3 běžné, 1 neobvyklá a 1 vzácná nebo legendární, ke které bude příslušet i kostka).

Kostky budou potištěné a lakované

Přestože základní balíčky odkazují na nejnovější 7. epizodu - Síla se probouzí (ve světlém najdete mj. Rey a Finna, v temném Kylo Rena a kapitána Phasmu), zasáhne SW: Destiny celou šíři vesmíné ságy a bude tak možné zrealizovat např. souboj Qui-Gon Jinna a Hana Sola proti Dookovi a kapitánu Phasmovi.

Anglická verze hry by na trh měla přijít v listopadu tohoto roku. Základní balíček bude stát podle FFG necelých 15 USD a booster 3. U české verze nemáme datum vydání ani cenu potvrzenou, ale domníváme se, že by se na trh mohla dostat společně s verzí anglickou.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Kapitán Phasma?
Skoro to trumflo "kmen pokahontů".

1.8.2016 22:01:24

Vybíráme z Bazaru

Kartografové
Kartografové
Akt. cena: 311 Kč
Končí za: 10 hodin

Offcanvas