BLACKFIRE: Spicy

Autor: Wolfsen | 30.6.2020 | 1

Blackfire dnes 30. 6. oznámil, že počeští hru Spicy.

Jedná se o jednoduchou blafovací hru. Hraje se s balíčkem 100 karet, mezi kterými je po 30 kartách v hodnotách 1–10 ve třech druzích koření (čili, wasabi, pepř) a 10 žolíků (5 univarzálních koření a 5 univerzálních hodnot).

Hráči začínají se 6 kartami v ruce a jejich dílčím cílem je se těchto karet zbavit. Když hráč přijde na řadu položí kartu lícem dolů doprostřed stolu a oznámí její koření a hodnotu. Přitom může samozřejmě blafovat. První karta na stole, musí mít hodnotu 1–3 a libovolné koření, každá další musí mít hodnotu alespoň o jedna větší než ta předchozí a musí držet barvu (koření). Na 10 se hraje opět 1–3.

Ostatní hráči mohou právě zahranou kartu zpochybnit. Musí si ale vybrat, zda zpochybňují hodnotu nebo barvu. Vítěz této výzvy si vezme celý balíček jako body, poražený si dobere 2 karty. Hráč, kterému se podaří zbavit všech karet v ruce, si vezme kartu trofeje, která mu přidá body navíc.

Hra končí, když některý hráč získá dvě trofeje, rozeberou se všechny tři trofeje ve hře nebo dojde balíček karet. Vítězí hráč s nejvíce body.

Hra také obsahuje několik rozšiřujících karet, která drobně pozměňují pravidla.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Arkham Horror LCG komplet (9000+ kariet) + Bonusy
Arkham Horror LCG komplet (9000+ kariet) + Bonusy
Akt. cena: 600 €
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas