BLACKFIRE: Série malých i velkých oznámení!

Autor: Tomoko | 4.2.2023 | 5

Vydavatelství Blackfire v rámci Mezinárodního veletrhu hraček, hobby a volného času Spielwarenmesse 2023 postupně odhaluje své plány a představilo několik novinek, na které se u nás v budoucnu můžeme těšit.

Prvním z chystaných titulů je kooperativní desková hra Stranger Things: Upside Down od CMON, jejíž autorem je Rob Daviau, spoludesignér her Cthulhu: I smrt může zemřít, Risk Legacy nebo Return to Dark Tower.

Hra obsahuje několik scénářů založených na prvních dvou sezónách série, kde každý má své vlastní podmínky k vítězství. Hráči zde naleznou 6 hratelných postav: Mike, Dustin, Lucas, Joyce, Hopper a Jonathan, přičemž další postava Eleven je zahrnuta jako sdílená postava, za kterou mohou hrát všichni hráči. Ostatní postavy ze série: Barb, Steve nebo Max jsou spojenci, kteří hráčům poskytují další výhody nebo schopnosti.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 60 minut.

 

Dalším oznámeným titulem, který bude lokalizován je Cyberpunk 2077: Gangs of Night City od CMON, který prošel úspěšnou kickstarterovou kampaní v loňském roce.

Autory jsou Andrea Chiarvesio, Eric M. Lang, Alexio Schneeberger, Francesco Rugerfred Sedda a jedná se o strategickou kompetitivní hru, ve které se hráči vžijí do role vůdců jednoho z četných gangů ve městě a budou rekrutovat nové členy, nárokovat si území, bojovat mezi sebou, přičemž každý gang má jiné atributy a cíle.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou od 90 do 120 minut.

 

Ve hře Monumental od Funforge hráči vedou svou civilizaci a soupeří se svými protivníky.

V průběhu hry prozkoumávají a dobývají nová území na modulárním herním plánu, shromažďují armády, budují divy, zaměřují se na vědecký výzkum nebo kulturní rozkvět. Každá civilizace má vlastní specifický balíček karet a hlavní herní mechanikou hry je tzv. cross-tapping, kdy má hráč před sebou vyložených 9 karet, což představuje jeho město a ve svém tahu vždy aktivuje jen karty v určitém sloupci a řádku. Své město, respektive karty si v průběhu hry neustále vylepšuje a snaží se hledat ty nejlepší kombinace, což mu zajistí vítězství ve hře.

Autorem je Matthew Dunstan, hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou 60 až 120 minut. V české lokalizaci vyjde retail verze s žetony namísto plastových figurek.

Ve hře Disney Sorcerer's Arena: Epic Alliances od The Op Games, jejímž autorem je Sean Fletcher, hráči verbují hrdiny i padouchy ze známých světů Disney a Pixar a povolávají své postavy do bitevní arény, kde se snaží obsadit určitá místa nebo porazit a vyřadit postavy svých soupeřů, za což získávají vítězné body. Základní hra u nás vyjde rovnou i se dvěma rozšířeními: Disney Sorcerer's Arena: Epic Alliances Turning the Tide Expansion a Disney Sorcerer's Arena: Epic Alliances Thrills and Chills Expansion.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 13 let s herní dobou okolo 35 minut.

 

Ze světa Disney je i další chystaný titul vycházející ze známé filmové předlohy s názvem Tim Burton's The Nightmare Before Christmas: Take over the Holidays! Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 10 let s herní dobou 30 až 45 minut. Bližší podrobnosti o hře zatím nejsou známy.

Dále se hráči a hráčky mohou těšit také na kooperativní hru Mysterium: Kids od Libelludu a dvojice autorů Antonin Boccara a Yves Hirschfeld navrženou speciálně pro děti a inspirovanou dospělejším předchůdcem Mysterium. Hráči zde hrají za ducha nebo za hledače pokladu a snaží se společně v týmu najít, která ilustrovaná karta odpovídá umístění pokladu, a to vše pouze podle zvuků tamburíny. Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 6 let s délkou partie 21 minut.

 

Z menších titulů se u nás objeví také The Number (Číslo), což je dedukční hra pro 3 až 5 hráčů od 8 let s délkou partie okolo 15 minut, jejíž autorem je Hisashi Hayashi.

Dále pak také týmový Dobble Connect nebo Dobble Disney 100 let a na podzim by měl vyjít samostatně hratelný titul Dixit Disney.

Již dříve byla také oznámena dvě rozšíření pro hru Labilní jednorožci od Ramy Badie, která ponesou název Labilní jednorožci: Noční můry a Labilní jednorožci: Vánoční speciál. Lokalizace a výroby se dočká také zjednodušená verze Labilní jednorožci pro děti.

 

Seznam připravovaných her v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Splašené obvody
Splašené obvody
Akt. cena: 125 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas