BLACKFIRE: Pozvedněte číše na trhu

Autor: Wolfsen | 26.7.2017 | 1

Blackfire včera oznámil naskladnění blafovací party hry Pozvedněte číše.

V této hře se hráči stanou hlavami šlechtických rodů v království Otrávie. Ve snaze upevnit svůj vliv se pak budou snažit na královské hostině otrávit své zápřísáhlé protivníky a... přežít.

Všichni hráči začínají s hlubokým plastovým pohárem před sebou a několika "kapkami" - skleněnými žetony - vína, jedu a protijedu, který budou lít (sypat) do pohárů a míchat s nim s výše zmín2ěným cílem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Abe

Těším se
Pokud to bude z poloviny tak dobré jako Maškaráda, tak se moc těším. Ikdyž se považuji za Hard Core hráče, občas si střihnu podobný typ hry (buď s přáteli, kteří tolik hrám nehoví, nebo prostě na hraní zbývá málo času). V tomhle ohledu si vždycky vzpomenu na hlášku z komiksu Mrtvý nebo živý: "Pochopte hoši, já nejsem homosexuál, byl jsem v posteli s více jak pěti tisíci ženskejma, což ze mě jaksi dělá úplnej opak homosexuála. Akorát si prostě jednou za čas udělám tepej rok. Čistě proto, abych si trochu nabudil sexuální apetýt." :)

26.7.2017 19:47:58

recenze
Tak na hru už je poměrně dost ohlasů, na bbg má podprůměrné hodnocení 6.1 a i v recenzi DF nedopadla zrovna s čistým štítem. Já hrál prototyp a ten mě bavil, ale spíše z pohledu zajímavého nápadu, finální zpracování asi nedopadlo úpa na výbornou. Což je škoda - ten nápad je fakt dobrý.

27.7.2017 11:17:31

Abe

Koukal jsem na recenzi
Řekl někdo Ondrovi, že je to blafovací hra? :-D Přišlo mi, že problém je spíš v tom, že mu tenhle žánr moc nesedí. Je to o blafování a odhadování, co soupeř zahraje. Chápu, že to někdo nemá rád, já docela ano a věřím, že i další hráče tahle hra osloví (navíc si i myslím, že touhle hrou BF cílí hlavně na rodiny a občasné hráče). Hodnocení od DF už dávno beru s rezervou :) Ondrovi ta hra nesedla, tak jí potopil (co mi to jenom připomíná). Na druhou stranu, když se DF něco líbí, tak tu hru neopak nekriticky vychváli (viz Nippon). Ohledně BBG je hodnocení už trochu víc relevantnější, byť jsem nedávno (teď opravdu nevím kde) četl kritiku právě na hodnocení na BBG, jak se může nová hra najednou objevit mezi 5 nejoblíbenějšími hrami všech dob (pisatel zřejmě narážel na momentalní Hype a s tím spojená vysoká známka, a nezohlednění delšího časového úseku a s tím spojený větší počet hlasů).

27.7.2017 15:37:39

Abe

Btw
průměr je 5 ;)

27.7.2017 15:41:15

Abe
Myslím, že v tom tkví jádro recenze - pokud se recenzentovi hra nelíbí, tak ji poplive, pokud se mu líbí, tak ji vychválí. (Objektivní recenze je protimluv.)
Btw průměr je součet všech hodnot podělený jejich počtem :-)

27.7.2017 16:46:37

hraní s HG
Hru jsem hrál v plném počtu hráčů (tedy v týmové variantě) přímo v Miláně v kanceláři Horrible Games a byla to neskutečná paráda. V té době už bylo o loklaizaci rozhodnuto, ale kdyby nebylo, tam bych se rozhodl úplně stejně. Rozumím hodnocení na BGG, kde je možné, že hodnotí převážně hráči, kterým nesedí to, co zkritizovala i recenze DF. Ale pokud to vezmu, že se chci pobavit s partou lidí a chci si primárně zahrát a zasmát se a vítězství pro mě není až tak důležité (respektive sem rád, když vyhraju, ale nevadí mi, že to nemůžu spočítat/naplánovat,...), tak s touhle hrou nejde šlápnout vedle.

27.7.2017 16:48:59

Abe

Hodnoceni BGG
Tak tam si paradoxně hra Pozvedněte číse nevede vůbec špatně :)
Momentálně tam má 6,1 pro porovnání Maškarády 6,7 Talisman 6,6 a Zaklínač 6,5 (tady si dovolím připomenout, že Petr z DF tuhle hru označil za vysloveně dobrou a sám ji udělil 7/10, přitom se do poslední chvíle rozhodoval mezi 6-7/10). Takže společnost her je to poměrně slušná a ani se známkou bych nebyl zklamaný ;)

27.7.2017 17:04:54

Abe
Tak zrovna Zaklínač je za mě hra vysloveně špatná, kdyby neměla na krabici napsané, že je od Ignáce,tak bych tomu ani nevěřil. Za mě esence nudy a jedna ze dvou her, které jsem za poslední tři roky ani nedohrál...;). Ale Maškarády mám rád a Číši někdy rád prubnu;)

28.7.2017 14:51:37

Abe

Aneken
Zaklínače jsem nehrál, tak tedy nemohu soudit, pouze se mohu odvolávat na recenzi Petra z DF :) Talisman je srdcovka, na které jsem v 90-letech vyrůstal, byť je to dnes hra zjevně překonananá (a u spousty hráču funguje hlavně z důvodu nostalgie), no a Maškarády je jedna ze 2 her, u které jsem opravdu smíchy slzel. Snad ti udělám radost, že druhá z těch her je Vzhůru do podzemí (osobně se těsím na pokračování Vzhůru zpátky do podzemí). Pokud máš dobrou skupinu pak tyhle 2 hry nemají chybu a za pár peněz se u nich královsky pobavíš :)

P. S. na hodnocení u BGG je krásně vidět, že přestože jde o podobná hodnocení, každému sedí něco jiného. Prostě někdo rád holky a druhý vdolky (já spíš ty holky) :)

28.7.2017 16:26:29

Vybíráme z Bazaru

Robinson Crusoe + Záhada ztraceného města
Robinson Crusoe + Záhada ztraceného města
Akt. cena: 2999 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas