BLACKFIRE & DESKOFOBIE: Twilight Imperium v češtině!

Autor: Zhan_Shi | 5.9.2017 | 29

Deskofobie na svém Facebookovém profilu oznámila lokalizaci jedné z největších her současnosti: Twilight Imperia. Samotné vydání bude financováno z crowdfundingové kampaně na serveru Startovač a bude se na něm podílet přímo Deskofobie ve spolupráci s oficiálním vydavatelem Blackfire.

Kampaň bude probíhat po třicet dní a bude spuštěna v úterý 12. září ve 20:00.

Veškeré podrobnosti by měly být zveřejněny v průběhu kampaně, ale již teď je jasné, že hru bude možno pořídit za zvýhodněnou cenu 3 749 Kč.

Deskofobie pak vzkazuje: "Je nám jasné, že okamžitě vzniká spousta otázek na náročnost překladu, budoucí rozšíření, možnost exkluzivních bonusů, termín dodání a tak dále a tak dále. Pokusíme se vše do kampaně zahrnout, zachovejte nám přízeň a podpořte vydání Twilight Imperia v češtině!"

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Dilema
Hra je krásná, podle toho co jsem o ní četl, tak stojí za to :-) Ale bohužel bych asi nenašel spoluhráče na tak dlouhou, i když epickou, hru. Podobně jsem se spálil s War of the Ring, což je podle mě taky skvělá hra, ale dlouhá.
Každopádně fandím a doufám, že nasbíráte :-)

5.9.2017 22:53:19

Jako vazne?
Ted? Kdyz mam konecne komplet Eclipse se vsemi expanzemi? ;)
Drzim palce!

5.9.2017 23:16:20

lacko
Porovnávať Eclipse s Twilight Imperium je síce tematicky na mieste, ale tieto dve hry sa vôbec nevylučujú. Je úplne v pohode mať obe v zbierke, nakoľko ponúkajú úplne iný herný zážitok.

6.9.2017 08:39:37

Super nápad
Tak jsem rád, že se Blackfire vydal touto cestou (Startovač, ...). Dle mého názoru je to v našich českých poměrech asi jedna z málo možností, jak vydat tak monstrózní hru. Jen tak se ukáže, zda se najde dost velká komunita, která je ochotna si hru koupit.
Doufám, že kampaň vyjde a ukáže dalším vydavatelům, že tato cesta je schůdná a lze vydat i hry, o kterých by jinak ani neuvažovali.

6.9.2017 13:46:40

Galactic Civilization 3 - krácení čekání
A kdo nevydrží čekání, doporučuji zkusit PC hru Galactic Civilization 3 + update Crusade, která je hodně podobná této deskové hře a navíc teď vyšla i částečná čeština (prekladyher.eu)

6.9.2017 14:44:35

Startovac
Diky za snahu chlapi (a holky, ale tech se v tomto predpokladam moc neangazuje :-D). Jak bude kampaň zveřejněna jdu do toho (pokud mě do té doby nepotkají nečekané výdaje).

Cílová částka není malá, ale snad se najde 150 nadsenych lidi, ochotnych zaplatit skoro 4k za kus plastu a kartonu :).

6.9.2017 21:33:19

Deskofobie
V posledním díle (tuším) se baví kluci o poslední edici pravidel a po zjednodušení už je to prý "jen" na osm hodin... To fakt nevím, kde bych vzal, a kde k tomu seženu lidi, jsem rád, když se sejdeme na ten Eclipse. Moc se mi TI líbí, ale ten ranec do toho asi nedám. Eclipse jsem rozšiřoval až když jsem věděl, že na něj budu mít hráče a dostane se na stůl aspoň jednou za měsíc. Tady by to bylo zbožné přání. Závidím těm, co to mají jinak, jděte do toho!

8.9.2017 14:15:26

A už bude 8 hodin?
:)

12.9.2017 09:13:21

Blackfire a překlady
Já si hru koupím v angličtině, zúží to hráče kteří si se mnou to budou moct zahrát, ale bohužel po zkušenostech s Blackfire překlady, nemám zájem o jakýkoliv jejich další překlad. Jedním z posledních příkladů může být Star Wars Rebelie, hra má u některých karet tak změněný text že to mění kompletně význam karty. Chyb ve hře není vůbec málo a když jsem jim psal jestli budou nějak tyto chyby řešit třeba novou verzi tisku (s tím že jsem ochoten za karty zaplatit). Tak mě odkázali na errata a že si mám karty přelepit. Tohle podle mě není solidní chování.

Samozřejmě záleží jak velký podíl/kontrolu na překladu bude mít deskofobie, ale nemyslím si že budou hru překládat oni.
Za mě rozhodně ne. Cena anglické verze bude okolo 3499 Kč.

12.9.2017 10:35:35

Vybíráme z Bazaru

EOS Island of Angels Deluxe + Deluxe Expansion KS
EOS Island of Angels Deluxe + Deluxe Expansion KS
Akt. cena: 1890 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas