BLACKFIRE: Čtveřice novinek

Autor: Wolfsen | 24.10.2021 | 7

Vydavatelství Blackfire v pátek 22. 10. naskladnilo čtyři novinky. Jedná se o hry Nevyzpytatelní, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Zaostřeno na zločin: Jeho poslední karta a Zaostřeno na zločin: Posel špatných zpráv.

V Nevyzpytatelných se hráči stanou pasažéry lodi Atlantica křižující v roce 1913 Atlantský oceán. Tuto loď si však z neznámých důvod vybrali jako svůj cíl matka Hydra a otec Dagon a infiltrovali ji kříženci lidí a Hlubinných. Někteří hráči se proto v roli lidí snaží udržet Atlanticu nad hladinou a doplout v ní do Bostonu, zatímco jiní se v roli Dagonových věrných snaží loď potopit.

Hra přiznaně čerpá z Battlestar Galacticy. Zachovává většinu základních mechanismů – skryté role, které se mohou v průběhu hry měnit, karty krizí/mýtů, které mj. rozhodují o tom, která nehratelná monstra se aktivují, zkoušky dovedností a zvláštní pravomoce některých hráčů (kapitán a strážce knihy). Mírně se odlišuje stavbou tahu (dvě akce místo pohybu a akce) nebo postupem hry (stupnice pohybu, která přispívá k ukončení hry a stupnice rituálu, která přispívá k odehnání monster místo jedné stupnice FTL) a hodně se odlišuje útoky nehratelných monster nebo možnostmi odhalených zrádců.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King nás – nepřekvapivě – vezme do Azerothu, kde se hráči budou společně snažit zastavit postupující armádu nemrtvých.

Ani v tomto případě se nejedná o zcela novou hru, ale o předělávku. Tentokrát Pandemicu. Ze své mateřské hry WoW: Wrath of the Lich King přebírá strukturu tahu (4 akce, dobrání karet, šíření nemrtvých / infekce) s přidáním jednoho kroků (postup abominací). Stejně tak samozřejmě přebírá mechanismu šíření nemrtvých/nemocí a „rozprsknutí“.

Zároveň ale přidává další tématické možnosti jako např. plnění hrdinských úkolů.

 

 

 

 

A zbývají dvě detektivky systému Zaostřeno na zločin. V obou případech se jedná o neznovuhratelnou, ale nedestruktivní hru (tzn. hrát lze jen jednou, ale lze předat dál). Hry sestávají z balíčku karet, které tvoří obrazy míst činu a jiných míst, na která se dostanete při vyšetřování. Pokud vás na scenérii něco zaujme, prostě otočíte kartu a na druhé straně se dozvíte, co jste našli. Poté se sami rozhodnete, jak budete postupovat dál a kterým vodítkům budete věřit a která odmítnete jako falešné stopy.

V Jeho poslední kartě se vydáte do Brooklynu 80. let, kde vaše vyšetřování začne v drogovém doupěti, kterým otřásla série výstřelů.

Posel špatných zpráv vás vezme do současné (předpandemické) Paříže, kde úklidová služba místo odpadků před kanceláří nalezla puštěnou hlasitou hudbu a...

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ubongo Extreme
Ubongo Extreme
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 17 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas