Autor: Ondřej Podavka | 8.2.2022 | 0

Věděli jsme, že se vrátíš…

Vzhůru zpátky do podzemí navazuje hru Vzhůru do podzemí. Stejně jako u předchozího titulu je cílem hry dvakrát úspěšně projít se zvoleným hrdinou podzemím, anebo zůstat posledním přeživším hráčem. Hra přináší čtyři nové hrdiny (nekromant, bard, princezna, nindža) a navíc šest zvláštních nestvůr; lze ji hrát buď samostatně, nebo v kombinaci s původní hrou.

Příprava hry:

Nejprve hráči vyberou nebo vylosují jednoho z hrdinů, s nímž budou absolvovat výpravu do podzemí. Poté na dosah všech hráčů vyloží kartičky jeho výzbroje ‒ ty mohou zabíjet některou z nestvůr, přidávat hrdinovi životy, případně mít nějaký další efekt ‒ a umístí počítadlo zranění se žetonem draka, balíček karet vítězství a 13 karet nestvůr, mezi něž zamíchají náhodně vybrané dvě karty zvláštních nestvůr. Každý hráč si vezme přehledové karty a položí je před sebe bílou stranou nahoru.

Průběh hry:

Hra se hraje na několik kol, která mají dvě fáze:
1) Fáze přípravy:

Hráči se střídají po směru hodinových ručiček a vždy si buď doberou kartu nestvůry, nebo pasují a po zbytek kola zůstanou mimo hru. Pokud si doberou kartu, mají na výběr z následujících akcí: 
•    položit tuto kartu lícem dolů ke kartičce hrdiny, tedy umístit nestvůru do podzemí;
•    položit tuto kartu lícem dolů před sebe a na ni umístit jednu část hrdinovy výzbroje (nestvůra i obětovaná část výzbroje jsou po zbytek kola mimo hru).
Poslední hráč, který nepasoval, se vypraví s hrdinou do podzemí, kde se utká se všemi nestvůrami sem umístěnými.

2) Fáze výpravy:

Hráč, který vstupuje do podzemí, sečte životy na kartičce hrdiny a zbylých kartičkách výzbroje a na příslušné pole počítadla zranění umístí žeton draka. Poté otáčí jednu kartu nestvůr v podzemí po druhé a vyhodnocuje, zda nestvůru zabil (v případě, že mu zůstala zbraň, jež na ni účinkuje; zbraně se symbolem blesku jsou využitelné jednou za kolo a po použití se odhazují), či nikoliv a v tom případě si odečte příslušný počet životů. V obou případech se karta nestvůry odhodí a vyhodnotí se další karta nestvůry.
Pokud hrdinovi poté, co jsou vyhodnoceny všechny nestvůry v podzemí, zůstane alespoň jeden život, byla výprava úspěšná a hráč si vezme 1 kartu vítězství. Naopak přijde-li hrdina v souboji s nestvůrou o poslední život, výprava skončila neúspěchem a hráč si otočí přehledovou kartu z bílé na červenou stranu; pokud ji již má otočenou na červené straně, hráč vypadává ze hry.
Jestliže na konci kola ve hře zůstává více než jeden hráč a žádný z nich nemá dva vítězné body, následuje další kolo a hráč, který byl v předchozím kole v podzemí, vybírá nového hrdinu.

Konec hry:

Vítězem hry se stává hráč, který buď jako první získal druhý vítězný bod, nebo zůstal jako poslední ve hře.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zombicide Undead or Alive Dead West Pledge KS
Zombicide Undead or Alive Dead West Pledge KS
Akt. cena: 4290 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas