Autor: mimozakon | 13.1.2022 | 0

Dokážete přežít v krutém post-apokalyptickém světě a vytvořit fungující společnost?

Armageddon je desková hra, ve které se hráči snaží obnovit společnost na troskách postapokalyptického světa. Pomocí pozůstatků zničených měst staví nová města, kde by mohli žít přeživší. Avšak mimo ruiny měst se nacházejí také záškodníci, kteří touží po rabování. Hráči v Armageddonu prohledávají trosky a hledají materiál, jenž by jim pomohl vylepšit obranu jejich měst a ubránit je proti útokům loupeživých nájezdníků.

Příprava hry:

Po rozložení hrací plochy a vylosování 2 skórovacích políček se tyto a počítadlo kol umístní na příslušná místa na hrací ploše. Karty vybavení a staveb se zamíchají a umístní na přílsušná místa na ploše. Každý hráč si vezme desku města a jedno políčko rozšíření. Dále si každý hráč vezme žeton poškození a umístní na 3. políčko své hrací plochy počítadla poškození. Nakonec si každý zvolí jednu barvu a obdrží 1 zástěnu, 5 figurek hráče, 5 zelených figurek dělníků a jeden fialový žeton vůdce.

Závěrem přípravy si každý hráč tajne vylosuje 2 bodovací destičky a umístní je za zástěnu. Zbytek žetonú přeživších se vloží do pytlíku a po zamíchání jsou připravené ke hře.

Průběh hry:

Hraje se na 6 kol, s okamžitým bodováním po 3. a 6. kole. Fáze hry probíhají následovně: 

  • Příprava - Všichni hráči posunou svůj ukazatel na stupnici nájezdníků dle stávajícího symbolu na stupnici počítadla kol. Každý vyhodnotí poškození dle aktuálního stavu na své desce. Dle počtu hráčů se odhalí karty vybavení a budov a umístní se na hrací plochu. Náhodně jsou vylosovány figurky přeživších a jsou umístněny na karty vybavení.
  • Aukce - Hráči používají své přeživší na získávání karet vybavení, stavbu budov a vykonávání akcí ve svém městě.
  • Vyhodnocení akcí - Jsou vyhodnoceny všechny akce v pořadí Průzkum, Stavba a Město.
  • Vyhodnocení kola - Hráči zkontrolují, jestli dokázali odehnat všechyny najezdníky a jestli mají dostatek ubytování pro své přeživší.

Konec hry:

Hra končí šestým kolem a následuje závěrečné vyhodnocení. Vyhodnocuje se poslední bodovací políčko, u každého hráče jedno vybrané tajné bodovací políčko, karty vybavení, poslední vyhodnocení poškození a zbylé nezahnané nájezdníky.

Kdo má nejvíce bodů na stupnici bodů, vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

ZhanGuo
ZhanGuo
Akt. cena: 222 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas