Autor: Márokán | 11.1.2022 | 0

Sbírejte myši, dokud nepřiletí sup! Připravte ve správný okamžik správnou návnadu, aby k vám přišla co nejcennější myš. Čím více myší posbíráte, tím lépe. Ale pozor! Supi vám krouží nad hlavou a mohou vaším myším značně ublížit. Uniknete jim jen pomocí toho, že je nalákáte na myši vašeho soupeře.

Ve hře Sup aby to vzal! se pokoušíte nasbírat co nejvíce myší pomocí karet s různou výškou čísel - od 1 do 15. Čím vyšší číslo zahrajete, o to je větší šance, že k vám myška přijde. Není to však tak snadné. Hra je pro 2-5 hráčů a kdokoli může dát vyšší číslo než Vy. Nebo dokonce číslo stejné, což se myši nelíbí, a tak jde k někomu úplně jinému. A ze všeho nejhorší jsou supi - pokud vyložíte příliš nízké číslo, přiletí k vám a sežere pár drahocenných myší.

Příprava hry:

Hru připravíte za pár vteřin. Každý hráč dostane všech 15 karet barvy dle jeho výběru. Poté vytvoříte balíček 10 myší, do kterého zamícháte i 5 karet supů. Hotovo, můžete začít hrát!

Průběh hry:

Všichni hráči hrají zároveň. Na začátku každého kola otočte jednu bodovací kartu z hromádky. Tahle karta je v případě myši trofej, v případě supa se jedná o trest. Hra má celkem 15 kol skládajících se ze 3 fází:

  1. Otočení bodovací karty - Na začátku každého kola jednoduše otočte horní kartu z balíčku supů a myší.
  2. Boj o kartu - Každý hráč si v závislosti na tom, jak vysoká karta byla otočená, vybere jednu svoji kartu, kterou položí před sebe lícem dolů. Až totéž udělají i všichni ostatní hráči, karty se otočí.
  3. Vyhodnocení - Myší kartu získá ten, kdo dal nejvyšší kartu. Supí kartu získá ten, kdo dal nejnižší kartu. Když dva hráči dají dvě stejná nejvyšší čísla, kartu získá ten, kdo má kartu nižší než oni. U supů to platí přesně opačně.

Konec hry:

Hra končí, až se odkryje všech 15 karet myší a supů. Vyhraje ten, kdo získá nejvyšší počet bodů - myši přičítají, supi odečítají.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Arkham Horror (třetí edice) CZ
Arkham Horror (třetí edice) CZ
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas