Autor: Majdina | 11.1.2022 | 0

Uprostřed temného lesa se Jeníček a Mařenka snažili najít cestu domů. Děti se ztratily a bloudily lesem už tak dlouho, že jim z toho začalo kručet v bříšku. Vtom se před jejich očima objevila podivná chaloupka postavená z nejrůznějších sladkostí. Děti se pustily do dobrot z chaloupky a v tom z ní vykoukla strašlivá ježibaba. Pomozte dětem posbírat zásoby tak, aby vás nechytla zlá ježibaba!

Jeníček a Mařenka je kooperativní hra, v níž se společně pokoušíte pomoct dětem sníst 5 perníčků z perníkové chaloupky. Mějte se však na pozoru před ježibabou, která vás bude chtít chytit!

Příprava hry:

Nejprve se musí složit perníková chaloupka, ježibabiny klobouky a startovní kartičky se odloží stranou a poté se zamíchají kartičky sladkostí. Každému hráči se rozdají 2 odkryté (obrázkem nahoru) kartičky sladkostí a ostatní kartičky se rozdělí do 4 přibližně stejných hromádek. Ke každé hromádce se přidá 1 ježibabin klobouk a zamíchá se. Následně se umístí figurky Jeníčka, Mařenky a ježibaby  na určené startovní políčko. Žetony perníčků se promíchají a 5 z nich se položí na střechu perníkové chaloupky. Ostatní se vrátí do krabice a doprostřed stolu se položí startovní kartička příslušnou stranou nahoru (dle počtu hráčů).

Průběh hry:

Hra se skládá z několika kol. V rámci svého tahu si hráč zvolí jednu ze svých dvou kartiček sladkostí a přiloží ji ke kartičkám na stole tak, aby svým okrajem přiléhala aspoň k jedné další kartičce. Pokud se někomu povede dokončit kompletní obrázek sladkosti, vezmou si hráči za odměnu 1 žeton perníčku ze střechy chaloupky (na druhé straně jsou vyobrazeny různé bonusy, které lze použít kdykoliv během hry). Po přiložení kartičky si hráč vezme z libovolné hromádky novou kartičku, aby měl na konci svého tahu před sebou vždy 2 odkryté kartičky. Jakmile všichni hráči provedou svůj tah, nastává konec kola. Po konci kola je třeba posunout každou figurku ve směru pohybu hodinových ručiček. Figurky se posouvají o tolik políček, kolik teček dané barvy je na vnějších okrajích sestavy kartiček.

Jestliže hráč otočí kartičku s ježibabiným kloboukem, musí posunout figurku ježibaby o tolik políček, kolik je fialových teček na vnějších stranách sestavy kartiček. Po posunutí ježibaby hráč odhodí klobouk do krabičky a vezme si novou kartičku sladkostí.

Konec hry:

Hra může skončit třemi způsoby:

  1. Hráčům se podaří shromáždit 5 žetonů perníčků (hra končí vítězstvím hráčů).
  2. Ježibaba chytí alespoň jedno z dětí (hra končí prohrou hráčů).
  3. Jedno z dětí je příliš rychlé a dohoní ježibabu (hra končí prohrou hráčů).
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Reload + 2 rozšíření
Reload + 2 rozšíření
Akt. cena: 1350 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas