Autor: Raine21 | 27.12.2021 | 0

Toto minirozšíření přináší do hry Velbloudí dostihy pouze jednoho černého velblouda - rozhodčího, kterého můžete využít třemi různými způsoby (polská raritní verze obsahovala červeného velblouda namísto černého).

  • Komediální rozhodčí: Hraje se podle obvyklých pravidel, ale na začátku každé fáze musí hráč po pravici začínajícího hráče (tedy poslední hrající hráč v tomto kole) umístit velbloudího rozhodčího na libovolné prázdné pole. Pokud velbloudi tvořící věž ukončí svůj pohyb na políčku, kde se nachází velbloudí rozhodčí, velbloudi se rozřadí a zachovají si svou pozici v závodě. Velbloud, který byl nahoře, si stoupne zcela vlevo. Velbloud z vrcholu věže je tedy umístěn vlevo podél vnějšího okraje desky a ostatní velbloudi se řadí vedle něj postupně úhlopříčně doprava. Když velbloudí jednotka dokončí svůj tah na políčku, kde se nachází rozhodčí (nebo na konci etapy, pokud nikdo na pole s rozhodčím velbloudem nestoupl), je figurka rozhodčího velblouda odstraněna z hrací plochy. Pokud jednotka velbloudů (ať již se jedná o věž či samostatného velblouda) ukončí svůj tah v prostoru pro rozřazené velbloudy, přeskočí v pořadí dosud vedoucího velblouda, tedy mu skočí na hrb a vytvoří novou věž.
  • Líný rozhodčí: Hraje se podle obvyklých pravidel, ale nyní na začátku hry musí každý hráč hodit pěti kostkami ještě před jejich vložením do pyramidy. Hráč, který dosáhne nejvyššího výsledku v součtu pěti kostek, obdrží rozhodčího velblouda (v případě remízy se hod opakuje) a ostatní hráči obdrží jako kompenzaci 1 egyptskou libru. Hráč může použít rozhodčího na začátku etapy, ale pouze jednou za celou hru, a hraje s ním podle pravidel popsaných ve variantě A.
  • Přísný rozhodčí: Hraje se podle obvyklých pravidel, ale nyní bude rozhodčí běhat s ostatními velbloudy a kontrolovat je, navíc budou mít hráči novou akci, kterou mohou provést ve svém tahu. Příprava: rozhodčí velbloud je umístěn na pole číslo 4 závodní zóny. Pohyb velbloudího rozhodčího: pokaždé, když na některé z kostek padne „1“, posune se o jedno políčko. V této variantě velbloudí rozhodčí nikdy neopustí hrací plochu, po celou dobu závodu bude kontrolovat ostatní velbloudy. Velbloudí rozhodčí nikdy neskočí na hrb jiným velbloudům a ani oni neskočí na hrb jemu. Nemají na něj vliv ani destičky pouště umístěné v závodní zóně. Nová akce: Hráč může ve svém tahu použít svou destičku pouště a posunout velbloudího rozhodčího o jedno políčko dopředu nebo dozadu (místo toho, aby ji umístil do závodní zóny). Jednou takto použitá destička pouště bude hráči znovu k dispozici až na začátku další etapy. Pokud se rozhodčí přesune na políčko, kde se nachází věž z velbloudů, nebo pokud věž z velbloudů ukončí svůj tah v prostoru rozhodčího, velbloudi se rozloží, jak je vysvětleno ve variantě A výše. Pokud jednotka velbloudů (ať již se jedná o věž či samostatného velblouda) ukončí svůj tah v prostoru pro rozřazené velbloudy, přeskočí v pořadí dosud vedoucího velblouda, tedy mu skočí na hrb a vytvoří novou věž, nehledě na přítomnost rozhodčího velblouda.  
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marvel United - X-Men CZ
Marvel United - X-Men CZ
Akt. cena: 560 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas