Autor: Ondřej Podavka | 1.11.2021 | 0

Regionální kvízové hry: Praha - otázky a odpovědi je vědomostní hra, v níž hráči odpovídají na otázky ze čtyř okruhů: kultura a umění, historie, pamětihodnosti a různé.

Příprava hry:

Vedle herního plánu se umístí karty s otázkami na jedné straně a odpověďmi na straně druhé, roztříděné na čtyři balíčky podle jednotlivých okruhů otázek. Na libovolné políčko na herním plánu umístí každý hráč figurku zvolené barvy.

Průběh hry:

Během svého tahu hráči nejprve hodí kostkou; výsledek hodu určuje, o kolik polí hráči posunou svoji figurku (libovolným směrem). Pole, na kterém figurka skončí, určí, z jakého okruhu hráč dostane otázku. Druhý hod určí číslo otázky z příslušné karty. Odpověď hráč vybírá vždy ze tří možností. Pokud hráč odpoví správně, získává kartu; pokud nikoli, v příštím kole nebude pohybovat figurkou a jeho hod určí pouze číslo otázky z nové karty stejného okruhu jako v kole předešlém.

Konec hry:

Vítězem se stává hráč, který jako první správně zodpoví alespoň jednu otázku z každého okruhu (a získá tak karty ode všech čtyř okruhů otázek).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu + rozšíření Noir
Kronika zločinu + rozšíření Noir
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas