Autor: Chewie | 11.8.2021 | 0

Král je mrtev! Co se stalo? To nikdo neví, ale dnes ráno byl nalezen tváří dolů v sudu s vínem. Mohlo by jít buď o nečistou hru, nebo o jeho vlastní žízeň. Bez ohledu na to je král mrtev a nemá žádné známé dědice, takže je na pěti frakcích království, aby rozhodly, kdo se stane novým králem: zda to budeš ty, nebo tvůj protivník! Opravdu myslíš že na to máš?

Příprava hry:

Zamíchejte všechny karty hry Claim a položte je do balíčku uprostřed stolu lícem dolů: takový balíček se jmenuje Balíček frakcí. Každému hráči z něj rozdejte 13 karet. Ti si vezmou své karty do ruky, aniž by je ukázali protihráči.

Průběh hry:

Hra probíhá ve dvou odlišných fázích: v první fázi dostane každý hráč do ruky karty, které použije k náboru stoupenců a vytvoří tak balíček následovníků. Ve druhé fázi použijí stoupence, které získali v první fázi, k soupeření a ideálně i vítězství nad pěti frakcemi říše. Na konci hry vyhrává hráč, který má většinu hlasů dané frakce v zástupech přízně.

První fáze -  nábor stoupenců: Tato fáze se skládá ze třinácti kroků. Vůdcem pro každý štych je hráč, který vyhrál poslední štych. V případě prvního začíná mladší hráč. Každý štych se hraje podle následujících kroků:

Otočte vrchní kartu z balíčku uprostřed stolu a položte ji mezi oba hráče. Hráči budou o tuto kartu soutěžit - zahrajte karty:

  • Vedoucí zahraje libovolnou jednu kartu ze své ruky. Může si vybrat kartu libovolné frakce, nemusí to být karta frakce, o kterou hráči soutěží.
  • Poté druhý hráč zahraje libovolnou jednu kartu z ruky. Pokud je to možné, musí druhý hráč sledovat frakci. Což znamená, že pokud má tento hráč v ruce kartu frakce právě zahrané karty, pak ji musí zahrát (výjimkou je Dvojník). Jinými slovy, hráč může pouze zahrát kartu jiné frakce, pokud žádná karta v jeho ruce neodpovídá frakci kterou zahrál vůdce.

Sbírání karet spočívá v následujícím:

  • Kartu, která se aktuálně verbuje, vyhrává hráč, který má vyšší číslo dané frakce v daném štychu. Karta, kterou zahraje Vůdce, určuje frakci (aka erbovou barvu) pro daný štych. Pokud je zahrána jiná frakce (aka jiná erbová barva) protihráčem, tak protihráč tento štych prohraje.
  • Odhalenou kartu verbuje výherce šitchu a dává si ji k sobě lícem dolů. Hráč, který prohrál, si bere z dobíracího balíčku naslepo vrchní kartu, na kartu se nesmí podívat a ani ji nemusí ukazovat soupeři. Tak si oba hráči vytvoří svůj balíček následovníků, který pro každého bude činit vždy 13 karet.

Pokud některý z hráčů zahrál kartu nemrtvého, vítěz štychu si ji vezme, položí lícem nahoru a vytvoří tak první zástup přízně. Vyhraná karta Nemrtvého ze středu stolu stále putuje na hromádku následovníků vítěze lícem dolů pro fázi 2.

Druhá fáze - shromáždění příznivců: Oba hráči si vezmou do ruky 13 karet přívrženců, které získali během první fáze. Nyní hráči zahrají dalších 13 štychů. Místo soupeření o konkrétní karty uprostřed však tentokrát hráči soutěží o obě karty zahraných v každém štychu. Zahrajte karty a každý štych se hraje podle těchto dvou kroků:

  • Vedoucí zahraje libovolnou jednu kartu ze své ruky.
  • Poté druhý hráč zahraje libovolnou jednu kartu ze své ruky. Důležité: Nezapomínat na pravidla frakcí pro druhou fázi.

Sbírání karet spočívá v následujícím:

  • Určete vítěze stejně jako v první fázi.
  • Vítěz štychu umístí obě zahrané karty lícem nahoru před sebe a vytvoří tak zástupy přízně.(vítězné body)

Poté, co všichni hráči zahrají všechny karty z ruky, jsou všechny frakce bodovány.

Konec hry a bodování:

Hráči spočítají, kolik karet jednotlivých frakcí mají na svých zástupech přízně. Kdo má nejvíce karet dané frakce, vyhrává hlas dané frakce. V případě rovnosti hlasů vyhrává ten, kdo má nejvyšší počet jednotlivých karet dané frakce. V případě další schody vyhrává ten, kdo má u daných frakcí nejvyšší kartu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Age of Sigmar, Paladins
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 10 hodin

Offcanvas