Autor: psykora | 10.6.2021 | 0

Velitel armády trpaslíků se znaveně sesunul do křesla. Konečně se jim to podařilo. Po několikaměsíčním obléhání padla pevnost, jež jim bránila projít průsmykem na jih. Zvenku se ozýval zpěv slavících vojáků, ovšem velitel se radovat nemohl. Orkové sice slábnou, ale poslední dobou přicházejí stále znepokojivější zprávy. Někteří dokonce tvrdí, že se na východě začínají srocovat armády nemrtvých. Pokud brzy nedorazí posily, nedokáží trpaslíci dlouho odolávat náporu ze dvou stran.

Small World of Warcraft je zasazením starší hry Small World do světa World of Warcraft. Každý hráč má za cíl vybudovat se svou rasou co největší říši. Nutné ovšem je nejen se správně rozhodnout, která území dobít, ale i v pravý čas nechat rasu upadnout do zapomnění a vést ke slávě další, která přinese svému vůdci větší bohatství.

Příprava hry:

V samém úvodu se v závislosti na počtu hráčů náhodně vyberou herní mapy, na něž jsou umístěny žetony Murloků, hor, artefaktů a legendárních míst. Ještě se musí náhodně přiřadit k jednotlivým rasám zvláštní schopnosti a souboj o Azeroth může začít.

Průběh hry:

Hra se skládá z pevně stanoveného počtu kol, v průběhu nichž se hráči snaží nasbírat co nejvíce mincí. Součástí prvního kola je kromě dobývání i výběr rasy. Hráč si může vybrat z pěti nabízených ras, přičemž každá stojí jiné množství mincí. Jakmile má svoji rasu zvolenou, začne s ní dobývat jednotlivé regiony. Pokud hráč nemá dostatek žetonů na další obsazování, může si ještě na závěr vypomoci hodem kostkou. Poté už je na řadě další hráč.

Ve chvíli, kdy už hráč nechce pokračovat se stávající rasou, vyhlásí úpadek. Všechny žetony jeho rasy se otočí na stranu úpadku a následuje volba rasy nové. V tomto kole už ale není možné novou rasu využít k dobývání.

Konec hry:

Jakmile je odehrán stanovený počet kol, boj o Azeroth je ukončen. Vítězem se stane ten hráč, jenž dokázal sesbírat největší jmění. Pokud má více hráčů stejné množství mincí, vítězí ten, který má na mapách nejvíce armád.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

PAC-MAN
PAC-MAN
Akt. cena: 666 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas