Autor: Zanty | 3.6.2021 | 0

Slon vystraší psa, pes vystraší kočku, kočka vystraší myš a myš vystraší slona.

Scare it! je hra pro 1 až 8 hráčů, ve které se snažíte získat nejvíce vítězných bodů. Ty získáte za všechny shody mezi zvířátky, které zůstaly na stole a vašimi tajnými kartami, nebo kartou, kterou dostanete na začátku hry. V každém tahu použijete jednu kartu, abyste vystrašili jedno zvířátko ven ze hry a pokud budete chtít, posunuli karty na hrací ploše.

Příprava hry:

Ve hře se budete snažit chránit "svá" zvířátka a barvu a odehnat ty ostatní. Každý z hráčů dostane na začátku partie tajně vybrané zvířátko (myš, kočka, pes a slon) a barvu. Následně se na stole rozloží 8x4 karet zvířat v barvách. 

Průběh hry:

Každý hráč dostane dvě karty cílů: jednu s typem zvířátka a druhou s barvou zvířátka. Na své karty cílů se můžete kdykoliv během hry podívat, měli byste je však držet v tajnosti, aby je ostatní hráči neviděli.

Počínaje prvním hráčem se ve směru hodinových ručiček hráči střídají v tazích, dokud se nespustí konec hry. Ve svém tahu musíte vystrašit jedno zvířátko. Podle pravidla strašení musíte vybrat jednu kartu zvířátka a použít ji na vystrašení jiného zvířátka, které s ním sousedí. Vystrašené zvířátko se odstraní ze hry, čímž se vytvoří prázdné místo. Můžete (ale nemusíte) posunout zvířátko, kterým jste strašili, na takto vytvořené prázdné místo. Pokud vznikne mezera, posuňte všechny karty v daném sloupci směrem dolů.

Konec hry:

Hra končí, jakmile zůstane jeden sloupec prázdný nebo pokud hráč nemůže provést svůj tah (na stole není zvířátko, které může vystrašit jiné zvířátko). Všichni hráči odhalí své karty cílů a získají vítězné body následovně:

  • 1 vítězný bod za každou kartu zvířátka na stole, která má stejnou barvu jako karta cíle s barvou zvířátka
  • 1 vítězný bod za každou kartu zvířátka na stole, které je stejného typu jako zvířátko na kartě cíle s typem zvířátka.

Hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů se stává vítězem. V případě remízy se hráči dělí o vítězství.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Predam Massive Darkness 2 EN + expanzie
Predam Massive Darkness 2 EN + expanzie
Akt. cena: 400 €
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas