Autor: Chewie | 25.5.2021 | 0

„Kapitáne, tenhle macek nás stál už skoro všechny štíty a ty další dvě lodi jsou nám stále v patách. Taky chtějí toho kosmodraka!“

„Důstojníku, tenhle kosmodrak nám zaplatí celou tuhle akci. Pošlete naše nejlepší inženýry, aby štíty opravili. A pošlete ty nejvetší bijce ulovit toho macka. A postarejte se o ty další dvě lodě - domů s prázdnou nepoletíme!“

Kosmodraci jsou částečně štychovou hrou pro 3-5 hráčů trvající 7 kol na celkově zhruba 20 minut. Cílem hry je lovit kosmodraky prostřednictvím výhry v daném kole. Vítězí hráč s nejvyšším součtem vítězných bodů, ale jak už to tak ve štychových hrách bývá, ne vždy je to hráč s nejvíce štychy. 

Příprava hry:

Zamíchejte balíček posádky a každému hráči rozdejte 9 karet lícem dolů. Poté zamíchejte karty kosmodraků a náhodně lícem dolů vyberte 7 kosmodraků, ze kterých utvoříte hromádku (stále lícem dolů) vedle dobíracího balíčku. Tato hromádka se nazývá kosmodračí doupě. Poté ze zbylých karet každému hráči dejte jednu kartu kosmodraka, kterou si před sebe vyloží lícem vzhůru. Umístěte na stůl 3 náhodné bodovací karty (pro první hru je doporučena strana karet A) a vyberte začínajícího hráče tak, že si každý lízne z dobíracího balíčku jednu kartu. Karty naráz otočte a ten, kdo má nejvyšší číslo, začíná partii. Poté už kolo začíná vždy ten, kdo vyhrál štych. Závěrem už jen otočte první kartu kosmodraka z doupěte tak, aby na ni všichni hráči viděli.

Průběh hry:

Každá partie Kosmodraků se skládá ze 2 fází: verbování posádky (přičemž tato akce je jen jednorázová na začátku hry) a honu na kosmodraky.

  • VERBOVÁNÍ POSÁDKY: Verbování probíhá prostřednictvím draftu. Každý hráč si vybere ze svých 9 karet, které dostal při přípravě hry, 1 kartu a zbylých 8 pošle dokola ve směru hodinových ručiček. Na své nadraftované karty se může hráč kdykoliv podívat. Takto se draftuje dál, dokud každý nemá na ruce 9 nadraftovaných karet posádky (Pozor, hra je na 7 kol, takže 2 karty z dostupných 9 vůbec nezahrajete, můžete tedy vybrat i nějaké slabší). Karty posádky mají různorodé schopnosti: například vítězné body, poškození lodi vítěze štychu, poškození vlastní lodi, opravení lodi, obnovení štítů a podobně.
  • HON NA KOSMODRAKY: Nyní probíhá štych o daného kosmodraka. Začínající hráč táhne kartu a po něm všichni ostaní. Hráč s nejvyšším číslem na kartě vítězí dané kolo a získává tak kosmodraka. Nelze nikterak passovat a každý hráč musí vyložit jednu kartu. 

Konec hry:

Jakmile je uloven poslední kosmodrak ze sedmi, nastane závěrečné bodování. Nejprve podle bodovacích karet určete, kdo získá nebo ztratí body za symboly výzkumu, morálky a zločinu. Pak se sečtou body na kartách posádky a kosmodraků, případně body za štíty vaší lodi. Nakonec se odečtou všechny mínusové body (například při poškození lodi nebo i na některých kartách posádky). Zvítězí hráč s nejvíce body, tedy nikoliv ten s nejvíce ukořistěnými kosmodraky.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Summoner Wars CZ
Summoner Wars CZ
Akt. cena: 751 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas