Autor: PJ | 24.5.2021 | 0

„Na pláže, pojďme na pláže, tam se všechno ukáže“

Každý z hráčů se snaží vybudovat plážový rezort obsahující co nejvýhodnější kombinaci pláží a přírody, obchodů, sportovišť, atrakcí a místního byznysu. Je možné se zaměřit spíše na turisty, na místní rezidenty či na VIP hosty, obvykle však bývá nejvýhodnější správně vyvážená kombinace.

Příprava hry:

Před každou partií se náhodně určí 2 destičky akcí (z celkových 4) akcí a 1 destička závěrečného bodování (z celkových 3). Každý hráč si náhodně zvolí jednu počáteční („dvojitou“) budovu. Připraví se nabídka karet: dvě řady po čtyřech kartách.

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích; ve svém tahu má hráč 2 možnosti:

  1. Vzít si kartu ze spodní řady nabídky a dle pravidel přikládání si ji přidat do svého prostoru (a vykonat akce, které karta ukládá po vyložení jako např. zisk peněz či figurek nebo pohyb stávajících figurek);
  2. Použit placenou destičku akce, která zpravidla umožňuje zisk karty i z horní řady nabídky, posun figurek, atp.

Při zvolení karty ze spodní řady se na konci tahu na její místo umístí karta z řady horní, na jejíž místo se doplní nová karta z dobíracího balíčku. Některé karty po vyložení přináší na takovou kartu figurky. Ty se musí pomocí pohybových akcí na dalších kartách (či destičkách) dostat na jim určená místa, kde přináší na konci hry vítězné body (naopak neumístěné figurky jsou penalizovány ztrátou bodů).

Konec hry:

Hra končí po odehrání kola, ve kterém nějaký z hráčů vyložil do svého prostoru 14. kartu. Sečtou se body za všechny vyložené karty a umístěné figurky a vyhodnotí destička závěrečného bodování (včeteně penalizace za neumístěné figurky). Hráč s nejvyšším součtem bodů vítězí.


Shrnutí: jednoduchá „tableau-building“ hra, tj. hra s vykládáním karet do prostoru hráče, kombinovaná s prvky „worker-placementu“, tj. umisťováním figurek na akce. Druhé místo v kategorii Lehká hra roku ankety Golden Geek Awards 2020.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

DOOM: Desková hra (2016) CZ
DOOM: Desková hra (2016) CZ
Akt. cena: 2499 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas